Provencaalse kip
Bereiding
1 Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes. Pel de uien knoflook en snijd ze fijn. Laat de ansjovis goed uitlekken en snijd in stukken.
2 Breng de kipdelen op smaak met zout en peper en bestuif ze met bloem. Verhit 1 el olie in een pan of wok. Braad daarin de kipdelen in ca. 10 min. bruin. Neem ze uit de pan en zet ze apart.
3 Verhit de rest van de olie in een pan of wok. Bak daarin 5 min. de paprika, ui en knoflook. Voeg dan weer de kipdelen toe. Giet de wijn erbij en roer er de tomaten en oregano door.
4 Laat met een deksel op de pan ca. 25 min. pruttelen. Voeg de kappertjes toe en verwarm ze ca. 5 min. mee. Bestrooi met basilicum en serveer.
Kooktips
Als u geen passende deksel bij de pan of wok heeft, kunt u deze ook goed afdekken met een stuk aluminiumfolie.
Serveren
Serveer hierbij aardappeltjes met een klontje boter en gekookte sperziebonen. Stoofpeertjes zijn er een lekker dessert bij.
Wist u dit?
Oregano heeft een sterkere smaak dan het gecultiveerde 'zusje' majoraan. Beide helpen bij spijsverteringsklachten zoals een opgeblazen gevoel.