Indische kip
Bereiding
1 Snijd de kipfilets in niet te kleine blokjes. Verhit de olie in een pan of wok. Roerbak daarin de blokjes kipfilet in ca. 5 min. tot ze goudbruin zijn. Neem de blokjes uit de pan en houd ze warm.
2 Pel de uien en knoflook en schil de gember. Snijd de uien in ringen. Snijd de gember en knoflook fijn. Roerbak de uienringen ca . 5 min. in het braadvet. Neem de helft van de uienringen uit de pan en houd ze warm.
3 Voeg knoflook en gember toe en bak ze 1 min. mee. Zet het vuur lager. Voeg de specerijen, tomaten, kipfiletblokjes en 150 ml water toe. Breng het geheel aan de kook. Roer de crème double of koksroom erbij en laat op een laag vuur nog 20 min. pruttelen. Serveer heet, bestrooid met koriander.
Kooktips
Als u van wat scherper eten houdt, kunt u ook 1-2 fijngesneden rode of groene chilipepers toevoegen.
Serveren
Serveer hierbij gekookte basmati- of wilde rijst, mangochutney en raita, een zachte yoghurtdip.
Variatie
U kunt natuurlijk ook runder-, varkens- of lamsfilet op dezelfde manier bereiden.
Wist u dit?
Garam masala is een mengsel van gemalen kruidnagels en specerijen als kardemom, koriander, kummel, peper, kaneel en nog een aantal andere specerijen