SELECT id from recepten where naam = 'Kip met knoflook' Kip met knoflook || SEKK Recepten
Kip met knoflook
Bereiden in: pan
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 35 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 225 g champignons
  • 100 g shii-take champignons
  • 2 knoflookteentjes
  • 6 lenteuitjes
  • 4 kipfilets van elk 100 g
  • 25 g bloem
  • zout, zwarte peper
  • 1 el zonnebloemolie
  • 15 g boter
  • 300 ml kippenbouillons
  • 2 el cream sherry
  • 1 el Maïzena
  • 1 el tomatenpuree
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • 225 kcal / 1070 kj
  • 8 g vet
  • 33 g eiwit
  • 11 g koolhydraten
  • 1 g vezels

Geef je oordeel


Dit recept is 2x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.0
Recepten > Kip > Kip met knoflook

Kip met knoflook

Bereiding

1 Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Borstel de shiitakes schoon en halveer ze. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in reepjes. halveer de kipfilets.

2Meng bloem en kruiden door elkaar en wentel er de kipfilets door. Verhit olie en boter in een pan en braad daarin de kipfilets 2-3 min. Neem ze uit de pan en houd ze warm.

3 Doe champignons en knoflook in de pan en bak ze 5 min. Voeg de kip filets weer toe. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat het geheel nog ca. 20 min. zachtjes koken.

4 Roer de maïzena los met sherry en tomatenpuree. Doe over in de pan en verwarm al roerend nog 5 min. mee toot de saus indikt. Breng op smaak en serveer bestrooid met fijngesneden lente-uitjes.

Kooktips

Maak champignons bij voorkeur schoon met een borsteltje of wat keukenpapier. Door de champignons te wassen worden ze sponzig.

Serveren

Serveer hierbij aardappelpuree die u op smaak brengt met kruidenboter. Een appel- of perentaartje is er een lekker dessert bij.

Wist u dit?

De bruine shiitakes worden al eeuwenlang in China gekweekt. Vroeger liet men ze groeien op de stammen van mahonie of eiken.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.