Italiaanse Risotto
Bereiding
1 We beginnen met het snipperen van de ui en de champignons in 4-ren te snijden.
2 olie in de pan verhitten en de spekjes/ bami nasi blokjes lekker krokant bakken, daarna hierin het uitje fruiten.
3 Hierna de champignons toevoegen en even meebakken.
4 Voeg daarna de risotto rijst, Italiaanse kruiden en peper toe en fruit deze mee.
5 Als de risotto rijst glazig geworden is, voeg dan de droge witte wijn en de groentebouillon toe. Voeg telkens een scheutje water toe wanneer de risotto rijst het vocht heeft opgenomen. Ga hiermee door totdat de risotto rijst gaar is.
6 Tot slot de boter en de Parmezaanse kaas door de risotto te scheppen.
Kooktips
Wanneer u geroosterde pijnboompitten toevoegt is dit recept helemaal af!.
Serveren
Serveer de risotto in een diep bord maak af met een handje rucola en gehakte peterselie.