SELECT id from recepten where naam = 'Karbonade met sperziebonensalade' Karbonade met sperziebonensalade || SEKK Recepten
Karbonade met sperziebonensalade
Bereiden in: oven
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 35 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 4 schouderkarbonades
  • 2 eetlepels mosterd
  • peper en zout
  • voor de salade:
  • 600 g sperziebonen
  • zongedroogde tomaatjes
  • 3 el amandelschaafsel
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 28x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.1
Recepten > Varken > Karbonade met sperziebonensalade

Karbonade met sperziebonensalade

Bereiding

1 Breng de karbonades op smaak met peper en zout en smeer de karbonades in met grove mosterd.
2 Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en braad hierin de karbonades in 20 minuten gaar.

De salade:
1 Sperziebonen schoonmaken en beetgaar koken in ca. 7 min.
2 Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin.
3 Nu olie verhitten en er de knoflook 1 min in fruiten. Hierna de sperziebonen toevoegen en roerbakken gedurende 2 min. Zout en peper naar eigensmaak toevoegen en bestrooien met het amandelschaafsel. Snij de tomaatjes heel fijn en bak eventjes mee.
4 Kan lauwwarm of koud gegeten worden.

Serveren

Serveren met gebakken krieltjes of oma's frieten
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.