Kip in witte wijn
Bereiding
1 Snijd het spek in reepjes. Pel de uien, maar laat ze heel. Verhit de olie in een braadpan, voeg spek en uien toe en bak ze gedurende 5 min. op een hoog vuur, daarbij voortdurend roerend. Neem ze uit de pan en zet apart.
2 Doe de kippenboutjes in de pan en bak ze in 8 min. aan elke kant goudbruin. Breng op smaak. Doe de spek en uien weer in de pan en breng het geheel op smaak met nootmuskaat.
3 Giet de wijn erbij en verhit 2 min. Laat het vervolgens met een deksel op de pan, af en toe roerend, ca. 20 min. pruttelen. Was de peterselie, dep de blaadjes droog en snijd ze klein.
4 Roer voorzichtig de crème fraîche erdoor. Verwarm 5 min. op laag vuur. Verdeel de kip over voorverwarmde borden en bestrooi met peterselie.
Kooktips
Dit gerecht wordt wat goedkoper wanneer u en complete kip gebruikt en deze zelf in stukken knipt.
Variatie
Voeg wat kleine champignons toe en vervang de sjalotjes door een grote fijngehakte ui.
Serveren
Dit gerecht lijkt op een klassieker uit de Franse keuken. Aardappelgratin en sperziebonen zijn er heerlijk bij.
Wist u dit?
Als u het vel van de kip verwijdert, vermindert dat het vet-calorieën gehalte van dit gerecht. In plaats van spek kunt u ook magere gerookte ham gebruiken.