Kip met knoflookmayonaise
Bereiding
1 Snijd de kipfilets in dunne reepjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Pel de knoflook en snijd de teentjes fijn.
2 Pureer knoflook, peterselie, mosterd en 2 el olijfolie in een keukenmachine tot een romige crème ontstaat. Voeg het ei, de rest van de olie en het citroensap toe tot de crème de consistentie van mayonaise heeft.
3 Rooster de sesamzaadjes in een doge pan of wok tot ze goudbruin zijn. Neem ze uit de pan. Verhit de olie en bak daarin de lente-uitjes ca. 3 min. Voeg de kipreepjes toe en roerbak ze ca. 5 min.
4 Voeg de roerbakmie en de peultjes toe. Roer er de mangochutney door. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en bestrooi het met sesamzaadjes. Serveer de kip met de knoflookmayonaise.
Kooktips
U kunt ook kant-en-klare mayonaise gebruiken en daar de teentjes knoflook boven uitpersen. Roer er wat fijngesneden peterselie door.
Serveren
Serveer als voorgerecht geblancheerde aspergekoppen met vinaigrette en als dessert verse aardbeien en een kaasplankje.
Wist u dit?
Citroensap heeft een hoge vitamine C-gehalte. Het is eetlust opwekkend, bloedzuiverend en helpt bovendien tegen misselijkheid en bij spijsverteringsklachten.