Kip met bonte groenten
Bereiding
1 Snijd de kipfilets in blokjes. Verhit de helft van de olie in de wok op een hoge temperatuur. Roerbak de kip in ca. 8 min tot de blokjes goudbruin zijn. Neem de kipblokjes uit de wok en houd ze warm.
2 Verhit de rest van de olie in de wok. Maak de knoflook en gember schoon, hak ze fijn en bak ze kort was de worteltjes en bonen en halveer ze, doe ze in de wok en roerbak ze 2 min. Snijd de tomaat in vieren en halveer de waterkastanjes. Doe ze in de wok en bak ze 2-3 min. mee.
3 Voeg het vlees toe en roerbak het geheel 1 min. Roer Maïzena, rijstwijn, sojasaus, suiker, citroensap en kippenbouillon door elkaar, giet dit in de wok en breng aan de kook. Laat het 1 min. doorkoken. Serveer direct.
Kooktips
Roer de ingrediënten voor de saus met een garde of een vork glad, zodat er geen klontjes ontstaan.
Serveren
Serveer het gerecht met witte- of zilvervliesrijst. Met gebakken uitjes en chilipeper wordt het wat scherper
Wist u dit?
In een aantal Afrikaanse landen wordt gember gebruikt als afrodisiacum. In Indonesië krijgen kinderen die last hebben van kinkhoest, ter verlichting gemberthee te drinken.