SELECT id from recepten where naam = 'Kip met limoensaus' Kip met limoensaus || SEKK Recepten
Kip met limoensaus
Bereiden in: Pan
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 25 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 4 kipfilets
  • 2 limoenen
  • 1 sjalotje
  • paar takjes tijm
  • 2 el zonnebloemolie
  • 8 el kippenbouillon
  • 1 tl bruine basterdsuiker
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • 280 kcal / 1175 kj
  • 9 gram vet
  • 48 gram eiwit
  • 1 gram koolhydraten
  • 0 gram vezels

Geef je oordeel


Dit recept is 45x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.8
Recepten > Kip > Kip met limoensaus

Kip met limoensaus

Bereiding

1 Rasp de schil van 1 limoen zo fijn mogelijk. Pers de limoenen uit. Pel de sjalotjes en snijd ze fijn. Snijd de kipfilets een aantal kruislings in. Doe ze over op een bord. Verdeel de limoenschil, tijm, sap van limoen en 1 el olie erover. Laat de kipfilets zo 15 min. marineren.

2 Verhit de rest van de olie in een pan. Fruit daarin het sjalotje tot het zacht is. Dep de kipfilets droog met keukenpapier. Doe ze over in de pan en bak ze aan elke kant 2-3 min..

3 Giet er de bouillon en de rest van het limoensap bij. Breng dit langzaam aan de kook. Pocheer de kipfilets er op laag vuur ca. 12-15 min. in. Neem de filets uit de pan en houd ze warm. Roer de basterdsuiker door de saus en laat de saus iets inkoken. Serveer de kipfilets zo heet mogelijk met de saus en garneer ze met de takjes tijm.

Kooktips

U kunt de filets ook samen met de ingrediënten voor de marinade in een diepvrieszak doen en deze goed schudden.

Serveren

Serveer bij de kipfilets sperziebonen en wortels die u kort in boter heeft gesmoord. Ook nieuwe aardappelen smaken er prima bij.

Wist u dit?

Limoenen bevatten slechts 4 calorieën per stuk. Ze leveren bovendien veel vitamine C, dat ons immuunsysteem ondersteunt.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.