Kip à la Jardinière
Bereiding
1 Bestrooi de kipfilets met de kruiden. Maak de ui en knoflook schoon en snijd in kleine stukjes. Was de groenten. Snijd de courgettes in stukken, halveer de paprika’s, maak ze schoon en snijd ze in repen.
Verhit 2 el olijfolie in een grote pan. Doe de kip erin en bak ca. 18 min. Draai de filets om en bak ze 15 min. aan de andere kant. Neem ze uit de pan en houd ze warm
2 Doe de rest van de olie, de ui, knoflook, courgette en paprika in de pan en bak al roerend in ca. 10 min. tot de groenten zacht zijn.
Voeg de tomaten met sap toe en breng op smaak.
3 Laat 10 min. doorkoken met de deksel op de pan. Voeg peterselie en de kip toe en laat nog 10 min. doorsudderen. Garneer met de basilicumblaadjes.
Kooktips
Kipfilet is bijzonder mager: Kippenvlees dat nog vel bevat, is wat vetter maar daardoor wel iets sappiger:
Variatie
In plaats van Provençaalse kruiden kunt u in dit gerecht natuurlijk ook uw eigen lievelingskruiden gebruiken.
Serveren
Bij dit gerecht kunt u heel goed rijst, couscous of een beetje exotischer wilde rijst serveren.