Kipfilet met dragon
Bereiding
1 Pel en snipper de ui. Rasp de kaas. Verhit de olie in een pan. Braad daarin de kipfilets aan elke kant ca. 3-4 min. tot ze goudbruin zijn. Neem de filets uit de pan en houd ze warm.
2 Verwarm de boter in een pan. Fruit daarin de ui glazig. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager. Voed de kipfilets toe en bestrooi ze met dragon.
3 Pocheer de kipfilets in de bouillon met een deksel op de pan 7-8 min. Neem ze uit de pan en verdeel ze over vier borden. Houd de borden warm.
4 Giet de slagroom in de pan. Laat 2-3 min. op een hoog vuur inkoken. Roer de kaas erdoor en laat deze smelten. Serveer de kipfilets met de saus.
Kooktips
De gesmolten kaas heeft de juiste consistentie als de kaas aan de rug van een roestvrijstalen lepel blijft plakken.
Variatie
De saus wordt wat lichter als u melk gebruikt in plaats van room. Roer deze los met een beetje maïzena.
Serveren
Serveer hierbij broccoli ringetjes van rode uien en aardappel rösti. Geeft als dessert een zoete soufflé
Wist u dit?
Cheddar is rijk aan vitamine B2 en B12. Bovendien levert kaas waardevol calcium, dat belangrijk is voor de stevigheid van uw botten.