SELECT id from recepten where naam = 'Kipfilet met dragon' Kipfilet met dragon || SEKK Recepten
Kipfilet met dragon
Bereiden in: Pan
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 25 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 4 kipfilets
  • 1 grote ui
  • 50 gram cheddar of goudse kaas
  • 1 el olijfolie
  • 25 gram boter
  • 125 ml kippenbouillon
  • 2 el fijngehakte dragon
  • 150 ml slagroom
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • 360 kcal / 1510 kj
  • 22 gram vet
  • 36 gram eiwit
  • 4 gram koolhydraten
  • 1 gram vezels

Geef je oordeel


Dit recept is 31x beoordeeld. Gem. beoordeling: 7.6
Recepten > Kip > Kipfilet met dragon

Kipfilet met dragon

Bereiding

1 Pel en snipper de ui. Rasp de kaas. Verhit de olie in een pan. Braad daarin de kipfilets aan elke kant ca. 3-4 min. tot ze goudbruin zijn. Neem de filets uit de pan en houd ze warm.

2 Verwarm de boter in een pan. Fruit daarin de ui glazig. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager. Voed de kipfilets toe en bestrooi ze met dragon.

3 Pocheer de kipfilets in de bouillon met een deksel op de pan 7-8 min. Neem ze uit de pan en verdeel ze over vier borden. Houd de borden warm.

4 Giet de slagroom in de pan. Laat 2-3 min. op een hoog vuur inkoken. Roer de kaas erdoor en laat deze smelten. Serveer de kipfilets met de saus.

Kooktips

De gesmolten kaas heeft de juiste consistentie als de kaas aan de rug van een roestvrijstalen lepel blijft plakken.

Variatie
De saus wordt wat lichter als u melk gebruikt in plaats van room. Roer deze los met een beetje maïzena.

Serveren

Serveer hierbij broccoli ringetjes van rode uien en aardappel rösti. Geeft als dessert een zoete soufflé

Wist u dit?

Cheddar is rijk aan vitamine B2 en B12. Bovendien levert kaas waardevol calcium, dat belangrijk is voor de stevigheid van uw botten.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.