Kippensoep met maïs
Bereiding
1 Laat de maïs uitlekken. Pureer in een keukenmachine de helft ervan met 150 ml water. Snijd het rookspek en de kipfilet klein. Pel de ui en snijd klein. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
2 Verhit de olie in een wok en bak het spek uit. Voeg de kipfilet toe en braad de blokjes 3-5 min. mee. Roer af en toe door.
3 Voeg de aardappelen en ui toe en braad het geheel nog ca. 3 min. Roer er 300 ml water, de maispuree en de rest van de maïs door en breng op smaak. Laat met een deksel op de pan ca. 20 min. zachtjes prnttelen.
4 Meng er tot slot de room en melk door. Verwarm op een laag vuur kort mee maar laat de soep niet meer koken. Bestrooi met fijngehakte bieslook en serveer direct.
Kooktips
Zorg er goed voor dat de soep in stap 3 niet meer kookt, omdat de soep anders gaat schiften.
Serveren
Serveer bij deze stevige soep vers boerenbrood of stokbroodjes, die u kort in de oven opbakt.
Variatie
U kunt voor de variatie ook nog 100 g garnalen tegelijk met de mais en het water in stap 2 toevoegen.