Klassieke aardappelsalade
Bereiding
1 Boen de aardappelen schoon onder koud water en doe ze in een ruime pan water. Zorg dat ze onder water staan en voeg zout toe. Breng ze met deksel op de pan aan de kook., zet het vuur lager en kook ze in 10 gaar.
2 Roer de mayonaise, azijn en mosterd goed dooreen en breng op smaak. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in kleine ringetjes. Roer ze erdoor.
3 Giet de aardappels af. Laat ze uitdampen en halveer ze. Roer er de saus door. Ook het spek erdoor scheppen. Laat de salade voor het serveren goed intrekken en breng eventueel nog eens op smaak.
Kooktips
U kunt de aardappelsalade een dag eerder maken en goed koel zetten.
Variatie:
U kunt de lente-uitjes heel goed vervangen door radijsjes of komkommer. Was de radijsjes, maak ze goed schoon en snijd ze in plakjes. Meng ze met wat bieslook-snippers door de mayonaise. Schep er geraspte komkommer met dille doorheen.
Serveren
Deze aardappelsalade past prima bij gegrilde worstjes of kort aangebraden vlees bijv. lamskoteletjes of een Wienerschnitzel.
Wist u dit?
Mosterd wordt gemaakt van de zaadjes van de mosterdplant en water, azijn, kruiden en specerijen. Mosterd werd al in de oudheid gebruikt.