SELECT id from recepten where naam = 'Mexicaanse kip op Pita' Mexicaanse kip op Pita || SEKK Recepten
Mexicaanse kip op Pita
Bereiden in: koekenpan
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • Voor de kip en broodjes:
  • 400 g Mexicaans gekruide kipfilet (in reepjes gesneden)
  • 4 pita broodjes
  • 1 el olijfolie
  • Voor de toppings:
  • 100 g sla (ijsbergsla of gemengde sla)
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 avocado, in plakjes
  • 100 g mais (uitgelekt)
  • 50 g geraspte kaas (optioneel)
  • Verse koriander (optioneel)
  • Voor de saus:
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 el limoensap
  • 1 tl paprikapoeder
  • Snufje zout en peper
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 150x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.4
Recepten > Kip > Mexicaanse kip op Pita

Mexicaanse kip op Pita

Bereiding

1 Kip bereiden: Verhit de olijfolie in een grote koekenpan.
Bak de reepjes Mexicaans gekruide kipfilet op middelhoog vuur in ongeveer 6-8 minuten goudbruin en gaar.
2 Pita broodjes opwarmen: Verwarm de pita broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking, bijvoorbeeld in de oven of broodrooster.
3 Saus maken: Meng de Griekse yoghurt met het limoensap, paprikapoeder, zout en peper in een kommetje. Zet even apart.
4 Opmaak: Snijd de warme pita broodjes open en vul ze met een handje sla. Voeg de kipreepjes toe, gevolgd door de paprika, rode ui, avocado en mais. Besprenkel met de yoghurt-limoensaus. Strooi er eventueel geraspte kaas en verse koriander over voor een extra twist.

Kooktips

Houd je van wat meer pit? Voeg een snufje chilipoeder toe aan de kip of gebruik een pittige salsa als extra topping!

Serveren

Serveer de gevulde pita broodjes direct. Combineer met een frisse salade of tortilla chips met guacamole als bijgerecht voor een complete maaltijd.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.