SELECT id from recepten where naam = 'Paella met Kip' Paella met Kip || SEKK Recepten
Paella met Kip
Bereiden in: grote braadpan
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 50 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 100 gram chorizoworst
  • 600 gram kippendij/filet/vleugels
  • 1 tl milde paprikapoeder
  • 2 tl oregano
  • 750 ml kippenbouillon uit een potje
  • 250 gram gebroken sperziebonen
  • 325 gram gele rijst
  • 100 gram jumbogarnalen al gekookt, optioneel
  • 2 eetl. Verse peterselie
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • Energie 675 Kcal
  • Koolhydraten 73 gram
  • eiwit 41 gram
  • vet 24 gram waarvan verzadigd 0 gram

Geef je oordeel


Dit recept is 12x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.7
Recepten > Kip > Paella met Kip

Paella met Kip

Bereiding

1 Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Snijd de chorizoworst in kleine blokjes.
2 Bak in een braadpan de chorizo zachtjes uit. Schep het kip vlees, wat u ook gebruikt, erdoor en bak in 4-5 min. lichtbruin.
3 Bak de ui en tomaat 2 min. mee. Strooi de paprikapoeder en oregano erover en schenk ⅓ van de bouillon erbij.
4 Laat het geheel zonder deksel in ca. 25 min. zachtjes gaar sudderen.
5 Roer de paprika, sperziebonen en gele rijst door het kipmengsel. Schenk de rest van de bouillon erbij en laat de rijst in de open pan in nog 15-20 min. zachtjes gaar worden. Roer regelmatig en laat het vocht verdampen.
6 Wanneer u wenst...Schep de garnalen door de paella en warm 2-3 min. mee.
7 Snijd de peterselie fijn en strooi over de paella.

Serveren

Lekker met een gemengde salade met tomaat en olijven.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.