Paprika tortilla tapas
Bereiding
1 Bak in een ovenvaste koekenpan op hoog vuur, zonder extra olie, de spek/ chorizo knapperig.
2 Doe hier na een paar minuten de paprikablokjes bij en bak even mee.
3 Haal alles dan uit de pan en bak in het resterende vet de aardappelschijfjes aan, die je bestrooit met knoflookpoeder naar
smaak.
4 Doe dan de chorizo terug in de pan, bij de aardappeltjes. En voeg ook de paprika (gebakken en de reepjes) en olijven toe.
Schep alles even om en verdeel het gelijkmatig over de koekenpan. Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak
met zout (matig) en versgemalen zwarte peper. Meng de peterselie erdoor en giet dit over het aardappelmengsel in de pan.
Verdeel gelijkmatig.
5 Laat de pan tien minuutjes op matig vuur staan, zodat het ei kan stollen. Kruimel er dan de feta over heen en zet de pan in de
voorverwarmde oven. Na vijf minuten zet je de grill mee aan en laat je ‘m nog vijf minuutjes staan, zodat de bovenkant lekker
krokant kan worden. Haal met ovenhandschoenen uit de oven en laat een paar minuutjes afkoelen, voor je de fritatta serveert
met vers brood.