Pho
Bereiding
1 In de braadslee de mergpijpjes, de ui en gember even roosteren. Doe dit in 20 min. halverwege even omroeren.
2 Nu in een hete koekenpan zonder braadmiddel de kruiden even roosteren. in 3 min. de koriander, steranijs, kaneel, kardemom en kruidnagel.
3 Nu gaan we verder in een soeppan; doe de 2 liter bouillon (of het bouillontablet en 2 liter water) in de pan en voeg alle kruiden, de ui en gember toe. Niet te vergeten de mergpijpjes. Laat dit nu 2 uur zachtjes koken. Is deze tijd verstreken dan de bouillon zeven en de vissaus toevoegen.
4 De noedels kunnen nu klaargemaakt worden.
5 Snij nu het garnituur, dat wil zeggen het vlees in dunne plakjes-reepjes, de peper in dunne ringetjes, de koriander en munt niet te fijn.
We zijn nu zover; schep de hete bouillon in de voorverwarmde kommen of borden. Nu de overige ingrediënten toevoegen te beginnen met het v lees. Dat nu gaart in de hete bouillon. Maakt het verder af met de koriander, taugé, munt en beetje rode peper.
Eet smakelijk, u zelf gemaakte Pho!
Kooktips
Vervanging:
1 theelepel kardemompoeder (mits vers) = de zaden van 6 peulen
(in geval van nood) 1 theelepel kardemom = 1/2 theelepel kaneel + 1/4 theelepel nootmuskaat
Vissaus te vervangen door:
1 theelepel Worcestershiresaus
1 theelepel sojasaus
1 theelepel sojasaus met een scheutje limoensap
Wist u dit?
Kardemom wordt vaak gebruikt in allerlei soorten koekjes en gebak, hoofdzakelijk om de heerlijke geur die het gebak dan verspreidt.