Pittige Sjasliekspiesjes
Bereiding
1 Snijd het vlees voor de sjasliekspiesjes in niet te kleine blokjes. Pel de knoflook en snijd fijn. Meng zout, peper, knoflook, 4 el olie, tijm en citroensap goed door elkaar. Laat de blokjes vlees hierin minstens 1-2 uur in marineren.
2 Maak de groenten schoon en pel de ui. Snijd de paprika’s in gelijkmatig grote stukken. Snijd de ui in achten.
Neem de stukjes vlees uit de marinade en steek ze om en om met de groenten op de sjasliekspiesjes.
3 Verhit de marinade met 1 el olie in een pan. Bak de spiesjes hierin in ca. 8 min. aan elke kant bruin. Spoel ondertussen de peterselie schoon en dep droog. Pluk de blaadjes van de steeltjes en verdeel ze over vier borden. Leg de spiesjes erop en serveer.
Kooktips
De spiesjes worden nog lekkerder als u ze een nacht in de koelkast laat marineren. Laat ze de volgende dag even uitlekken en verwerk ze zoals hierboven beschreven.
Serveren
De spiesjes smaken heerlijk bij wit- of boerenbrood en een kleine salade. Als u de spiesjes serveert met tomaten en rijst vormen ze een volledige maaltijd.
Wist u dit?
Oorspronkelijk waren sjasliekspiesjes stukjes sterk gekruid schapenvlees die aan spiesjes gebraden werden. Ze werden vooral in de Balkan en Rusland gegeten.