SELECT id from recepten where naam = 'Pittige varkenspiccata' Pittige varkenspiccata || SEKK Recepten
Pittige varkenspiccata
Bereiden in: Pan
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 300 gram varkensfilet
  • 1 ei\300 gram geraspte Parmezaanse kaas\1 el paneermeel
  • 1/2 bosje peterselie
  • 100 gram gekookte ham
  • 100 gram champignons
  • 1 tl boter
  • zout, zwarte peper
  • 2 el bloem
  • 1 el olie
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • 265 kcal, 1110 kj
  • 13 gram vet
  • 28 gram eiwit
  • 9 gram koolhydraten
  • 1 gram vezels

Geef je oordeel


Dit recept is 13x beoordeeld. Gem. beoordeling: 7.8
Recepten > Varken > Pittige varkenspiccata

Pittige varkenspiccata

Bereiding

1 Druk het varkensvlees in plakken van ca. 3 cm dik.

2 Vermeng het ei met kaas en paneermeel. Was de peterselie, schud droog en snijd fijn. Snijd de ham in smalle reepjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes.

3 Smelt de boter in een pan en bak daarin ca. 5 min. de reepjes ham en de champignons. Neem ze uit de pan en houd ze warm.

4 Breng het varkensvlees op smaak met wat zout en peper. Wentel de plakken eerst door de bloem en dan door het ei-kaasmengsel. Verhit de olie in een pan en braad het varkensvlees aan elke kant ca. 2 min. op een middelhoog vuur. Neem het uit de pan en laat goed uitlekken. Serveer het vlees met het ham-champignonmengsel, garneer met peterselie en serveer heet.

Kooktips

Zet het vuur lager voor u de plakken varkensvlees toevoegt, zodat het paneerlaagje op het vlees niet verbrandt.

Serveren

In Italië wordt piccata meestal geserveerd met spaghetti en tomatensaus. Een glas fruitige frascatiwijn smaakt er heerlijk bij.

Wist u dit?

Piccata wordt oorspronkelijk gemaakt van kleine, dun gesneden kalfsschnitzels. Varkensvlees levert bijna hetzelfde resultaat op.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.