SELECT id from recepten where naam = 'Procureur van de BBQ' Procureur van de BBQ || SEKK Recepten
Procureur van de BBQ
Bereiden in: bbq / oven
Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 240 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • - 1,5 kg procureur
  • VOOR DE RUB
  • - 45 g bruine suiker
  • - 45 g zout
  • - 3 teentjes knoflook, geperst
  • - 30 g paprikapoeder
  • - 3 el grof gemalen zwarte peper
  • VOOR DE SAUS
  • - 2 el azijn
  • - 4 el hoisinsaus
  • - ½ tl cayennepeper
  • - 1 tl 5 Spices (kruidenmengsel)
  • - 3 el rijstazijn
  • - 3 el honing
  • - 1 el bruine basterdsuiker
  • - 1,5 dl water
  • - Zout
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • 690 KCAL (2900 KJ)
  • Eiwit: 58 G.
  • Vet: 37 G (waarvan 23 gr onverzadigd).
  • Koolhydraten: 31 G.

Geef je oordeel


Dit recept is 202x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.1
Recepten > Varken > Procureur van de BBQ

Procureur van de BBQ

Bereiding

1 Eerste maken we de RUB: meng hiervoor de ingrediënten door elkaar. Daarna de procureur inwrijven. Verpakken in een zippo zak en een nacht laten intrekken. Let op er komt vocht vrij.

2 De volgende dag eerst het vlees op kamertemperatuur laten komen.

3 Bereid het vlees op de BBQ met een directe en indirecte zone voor op 150 graden.

4 Grill het vlees eerst op de directe zone (regelmatig omdraaien).

5 Daarna leg je het vlees in een aluminium bak.

6 Meng de ingrediënten voor de saus.

7 Plaats het vlees in de indirecte zone van de BBQ en laat het langzaam in de saus garen tot een kerntemperatuur van 75 tot 80 graden. Daarna onder het garen de saus regelmatig over het vlees scheppen.

8 Vlees van het vuur halen en in plakken serveren.

9 Schenk de saus in een bakje en serveer deze er los bij.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.