Procureur van de BBQ
Bereiding
1 Eerste maken we de RUB: meng hiervoor de ingrediënten door elkaar. Daarna de procureur inwrijven. Verpakken in een zippo zak en een nacht laten intrekken. Let op er komt vocht vrij.
2 De volgende dag eerst het vlees op kamertemperatuur laten komen.
3 Bereid het vlees op de BBQ met een directe en indirecte zone voor op 150 graden.
4 Grill het vlees eerst op de directe zone (regelmatig omdraaien).
5 Daarna leg je het vlees in een aluminium bak.
6 Meng de ingrediënten voor de saus.
7 Plaats het vlees in de indirecte zone van de BBQ en laat het langzaam in de saus garen tot een kerntemperatuur van 75 tot 80 graden. Daarna onder het garen de saus regelmatig over het vlees scheppen.
8 Vlees van het vuur halen en in plakken serveren.
9 Schenk de saus in een bakje en serveer deze er los bij.