Saucijsjes met kastanjes
Bereiding
1 Giet de kastanjes in een vergiet af, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken. Giet ook de champignons af en laat ze goed uitlekken.
2 Verhit de pan op een matig vuur zonder vet te gebruiken. Braad daarin de saucijsjes ca. 5 min. en keer ze af en toe. Voeg de champignons toe en braad het mengsel nog ca. 10 min. op een middelhoog vuur. Breng op smaak.
3 Neem de saucijsjes en champignons uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schaal. Doe de kastanjes in de pan, doe de deksel erop en verwarm nog 5 min. Neem uit de pan en leg de kastanjes bij de saucijsjes.
4 Giet heel voorzichtig het overtollig vet uit de pan en roer vervolgens de aanbaksels los met de wijn. Laat deze kort inkoken, giet de saus over de saucijsjes en champignons en garneer met kervel. Serveer direct.
Kooktips
Giet het overtollige vet uit de pan op een aantal lagen keukenpapier. Vouw het vervolgens samen en gooi het zo weg.
Serveren
Serveer bij de worstjes vers, knapperig wit stokbrood en schenk er een goed gekoelde Franse rode landwijn bij.
Wist u dit?
Saucijsjes, waaronder de Franse crépinettes, worden gemaakt van een vulling van gemalen vlees en kruiden, die in een zogenoemd varkensnet worden gewikkeld.