SELECT id from recepten where naam = 'Saucijsjes met kastanjes' Saucijsjes met kastanjes || SEKK Recepten
Saucijsjes met kastanjes
Bereiden in: pan
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 20 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 1 blik gepelde kastanjes (ca. 425 ml)
  • 1 blik of 1 pot hele champignons (ca. 315 ml)
  • 4 saucijsjes
  • zout
  • zwarte peper
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 el fijngehakte kervel
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • 810 kcal, 3390 kJ
  • 57 g vet
  • 24 g eiwit
  • 50 g koolhydraten
  • 6 g vezels

Geef je oordeel


Dit recept is 13x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.9
Recepten > Varken > Saucijsjes met kastanjes

Saucijsjes met kastanjes

Bereiding

1 Giet de kastanjes in een vergiet af, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken. Giet ook de champignons af en laat ze goed uitlekken.

2 Verhit de pan op een matig vuur zonder vet te gebruiken. Braad daarin de saucijsjes ca. 5 min. en keer ze af en toe. Voeg de champignons toe en braad het mengsel nog ca. 10 min. op een middelhoog vuur. Breng op smaak.

3 Neem de saucijsjes en champignons uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schaal. Doe de kastanjes in de pan, doe de deksel erop en verwarm nog 5 min. Neem uit de pan en leg de kastanjes bij de saucijsjes.

4 Giet heel voorzichtig het overtollig vet uit de pan en roer vervolgens de aanbaksels los met de wijn. Laat deze kort inkoken, giet de saus over de saucijsjes en champignons en garneer met kervel. Serveer direct.

Kooktips

Giet het overtollige vet uit de pan op een aantal lagen keukenpapier. Vouw het vervolgens samen en gooi het zo weg.

Serveren

Serveer bij de worstjes vers, knapperig wit stokbrood en schenk er een goed gekoelde Franse rode landwijn bij.

Wist u dit?

Saucijsjes, waaronder de Franse crépinettes, worden gemaakt van een vulling van gemalen vlees en kruiden, die in een zogenoemd varkensnet worden gewikkeld.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.