SELECT id from recepten where naam = 'Scharrelhoen met knoflook' Scharrelhoen met knoflook || SEKK Recepten
Scharrelhoen met knoflook
Bereiden in: braadslee
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 180 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 1 kip in 8-10 stukken verdeeld
  • 1 bol knoflook, in ongepelde teentjes verdeeld
  • 2 citroenen zonder waslaagje, elk in acht stukjes
  • een handjevol verse tijm
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 ml witte wijn
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 9x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.3
Recepten > Kip > Scharrelhoen met knoflook

Scharrelhoen met knoflook

Bereiding

1 Beginnen met het voorverwarmen van de oven op 160 °C / 140 °C

2 Wanneer u de kip heeft gedeeld deze in een braadslee leggen de knoflook, stukjes citroen en tijm erbij doen. Trek daarvoor de blaadjes tijm grofweg van de takjes af en laat er een paar heel om later ter garnering te gebruiken. Giet de olie erbij, meng alles met je handen door elkaar. Let erop dat de stukken kip met het vel naar boven liggen.

3 Besprenkel de kip met de witte wijn en maal er wat zwarte peper over, dek de braadslee strak af met aluminiumfolie en zet hem 2 uur in een oven die je op de smaak-intensiverende lage temperatuur van 160 °C hebt voorverwarmd.

4 Haal het folie weg en verhoog de oventemperatuur tot 200 °C / 180 °C. Bak de kip nog 30 minuten, tot het vel mooi goudbruin is en de citroenen aan de randjes beginnen te schroeien en te karamelliseren.

In geval van minder tijd kunt u 3+4 vervangen door: oven 220°C en dan 40 min. daarna 10 min. in aluminiumfolie nagaren.

Ik serveer dit gerecht het liefst zo, regelrecht uit de braadslee. Strooi er alleen nog wat tijm over en schep de borden vol.

Kooktips

Let op, verslavend lekker!
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.