SELECT id from recepten where naam = 'Snelle erwtensoep' Snelle erwtensoep || SEKK Recepten
Snelle erwtensoep
Bereiden in: grote pan
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 600 g doperwten (diepvries)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 middelgrote aardappels
  • 1 winterwortel
  • 1 knolselderij
  • 2 prei
  • 2 takjes selderijgroen
  • 1 fijne rookworst, middel kan ook natuurlijk
  • 8 sneetjes Fries roggebrood
  • Zaanse mosterd
  • 125 g geitenkaas
  • versgemalen peper
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 13x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.4
Recepten > Varken > Snelle erwtensoep

Snelle erwtensoep

Bereiding

Begin met het koken van de doperwten

Zet de doperwten op met 1 liter water en het bouillon blokje.
Breng het, onder af en toe roeren, aan de kook.
kook de doperwten in circa 15 minuten gaar.

De erwtensoep:

1 Schil de aardappels, winterwortel en de knolselderij en snijd alles in blokjes.
2 Snijd het stuk prei in ringen en was ze.
3 Hak het selderijgroen fijn.
4 Pureer met de staafmixer de erwten zo fijn mogelijk.

Breng de soep weer aan de kook
1 Voeg de aardappels, groente en het selderijgroen toe en kook de soep nog circa 10 minuten.
2 Snijd de worst in plakjes en voeg ze circa de laatste 5 minuten toe aan de soep.
3 Breng de soep op smaak met peper.

Roggebrood met kaas:

1 Bestrijk 6 sneetjes roggebrood dun met mosterd en beleg ze dik met geitenkaas.
2 Stapel ze per 3 op elkaar en dek af met een vierde sneetje brood.
3 Snijd de stapeltjes in vieren.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.