Snelle erwtensoep
Bereiding
Begin met het koken van de doperwten
Zet de doperwten op met 1 liter water en het bouillon blokje.
Breng het, onder af en toe roeren, aan de kook.
kook de doperwten in circa 15 minuten gaar.
De erwtensoep:
1 Schil de aardappels, winterwortel en de knolselderij en snijd alles in blokjes.
2 Snijd het stuk prei in ringen en was ze.
3 Hak het selderijgroen fijn.
4 Pureer met de staafmixer de erwten zo fijn mogelijk.
Breng de soep weer aan de kook
1 Voeg de aardappels, groente en het selderijgroen toe en kook de soep nog circa 10 minuten.
2 Snijd de worst in plakjes en voeg ze circa de laatste 5 minuten toe aan de soep.
3 Breng de soep op smaak met peper.
Roggebrood met kaas:
1 Bestrijk 6 sneetjes roggebrood dun met mosterd en beleg ze dik met geitenkaas.
2 Stapel ze per 3 op elkaar en dek af met een vierde sneetje brood.
3 Snijd de stapeltjes in vieren.