SELECT id from recepten where naam = 'Spek met mais en bonen' Spek met mais en bonen || SEKK Recepten
Spek met mais en bonen
Bereiden in: Pan
Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 125 gram doorregen spek
  • 1 rode ui
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 blik borlottibonen (425 ml)
  • 1 blikje maiskorrels (370 ml)
  • 3 el slagroom
  • 15 gram boter
  • 2 el fijngesneden bieslook
  • zout, zwarte peper
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • 400 kcal, 1680 kj
  • 23 gram vet
  • 13 gram eiwit
  • 35 gram koolhydraten
  • 4 gram vezels

Geef je oordeel


Dit recept is 10x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.4
Recepten > Varken > Spek met mais en bonen

Spek met mais en bonen

Bereiding

1 Pel de ui en snijd fijn. Snijd het spek in niet te kleine stukken.

2 Verhit de olie in een anti-aanbakpan en bak daarin de uiensnippers en de stukjes spek 4-5 min. rondom aan. Giet het overtollige vet van het spek voorzichtig af.

3 Laat de bonen en de mais goed uitlekken en voeg ze toe aan het spek in de pan. Roer er vervolgens de slagroom, boter en de fijngesneden bieslook doorheen.

4 Verwarm nog 3-4 min. tot de boter is gesmolten. Breng tot slot op smaak met zout en peper en serveer het gerecht zo heet mogelijk.

Kooktips

Als het spek erg vet lijkt, kunt u het in stap 2 ook met de ui uitbakken zonder olie of ander vet toe te voegen.

Serveren

Gebruik dit kruidige spekmengsel om in de oven gepofte aardappelen mee te vullen. Geef vers fruit toe.

Wist u dit?

Bieslook heeft een licht antiseptische werking, is eetlustopwekkend en stimuleert de spijsvertering. Bieslook bevat ongebruikelijk veel vitamine C.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.