Spek met mais en bonen
Bereiding
1 Pel de ui en snijd fijn. Snijd het spek in niet te kleine stukken.
2 Verhit de olie in een anti-aanbakpan en bak daarin de uiensnippers en de stukjes spek 4-5 min. rondom aan. Giet het overtollige vet van het spek voorzichtig af.
3 Laat de bonen en de mais goed uitlekken en voeg ze toe aan het spek in de pan. Roer er vervolgens de slagroom, boter en de fijngesneden bieslook doorheen.
4 Verwarm nog 3-4 min. tot de boter is gesmolten. Breng tot slot op smaak met zout en peper en serveer het gerecht zo heet mogelijk.
Kooktips
Als het spek erg vet lijkt, kunt u het in stap 2 ook met de ui uitbakken zonder olie of ander vet toe te voegen.
Serveren
Gebruik dit kruidige spekmengsel om in de oven gepofte aardappelen mee te vullen. Geef vers fruit toe.
Wist u dit?
Bieslook heeft een licht antiseptische werking, is eetlustopwekkend en stimuleert de spijsvertering. Bieslook bevat ongebruikelijk veel vitamine C.