SELECT id from recepten where naam = 'Speklappen gemarineerd' Speklappen gemarineerd || SEKK Recepten
Speklappen gemarineerd
Bereiden in: koekenpan / oven
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 4 speklapjes
  • 2 el. ketjap
  • 1 tl. rode sambal
  • 1 teentje knoflook
  • ½ tl. ketoembar (gemalen korianderzaad)
  • ½ tl. djinten (gemalen komijnzaad)
  • 1 el. plantaardige olie
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • In 100 gram gemarineerde speklappen
  • 287 kilocalorieën
  • 14,5 gram eiwit
  • 24,9 gram vet
  • waarvan 9,4 gram verzadigd vet
  • 0,2 gram vezels.

Geef je oordeel


Dit recept is 90x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.9
Recepten > Varken > Speklappen gemarineerd

Speklappen gemarineerd

Bereiding

1 U gaat eerst de marinade maken. Heel simpel door een teentje knoflook uit te persen en dit te vermengen met de sambal, ketjap en andere kruiden. Dit ruikt al geweldig.
2 U neemt nu een plasticzakje dat u kunt afsluiten, of een goede knoop in kunt leggen.
3 Doet u nu de marinade in het zakje en voeg hieraan de speklappen toe.
4 Wanneer u het zakje goed gesloten heeft kunt u door het te bewegen de marinade goed over het vlees verdelen.
5 Leg het zakje even 30 minuten weg in de koelkast om zo de smaak goed in het vlees te laten trekken.

6 U kunt de speklappen nu bakken in een koekenpan of in de oven klaarmaken (zie andere recept 'speklappen grillen). Bak u ze in de pan dan zijn ze in ongeveer 15 minuten lekker krokant en klaar!
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.