SELECT id from recepten where naam = 'Surinaamse pasteitjes met kip' Surinaamse pasteitjes met kip || SEKK Recepten
Surinaamse pasteitjes met kip
Bereiden in:
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 2 pakken bladerdeeg (pakje van 450 gr)
  • 400 gr kipfilet
  • 2 eetl. vloeibaar kipbouillon blokje VanOnzeBoer of kleine blokjes Maggi (vierkant, per 2 verpakt)
  • 680 gr wortel en doperwten uit pot (1 grote glazen pot)
  • 150 gr mais
  • 1 grote ui
  • 50 gr roomboter
  • 3 blaadjes laurier
  • 1.5 theelepel gemalen piment
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 2 kleine blokjes (nogmaals) vloeibaar kipbouillon blokje VanOnzeBoer of Maggi
  • 2 eetlepels piccalilly
  • 4 mini augurkjes (in plakjes gesneden)
  • zout & zwarte peper
  • 1 ei
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 27x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.0
Recepten > Kip > Surinaamse pasteitjes met kip

Surinaamse pasteitjes met kip

Bereiding

1 .Vul een pan met water, twee eetl vloeibaar bouillonblokje of blokjes Maggi en de kipfilets. Breng aan de kook en laat vervolgens zacht koken, tot de kip gaar is.
2 Laat de kip wat afkoelen en pluk vervolgens met twee vorken uit elkaar.
3 Laat de wortel en doperwten en de mais goed uitlekken en snipper ondertussen je ui.
4 Smelt de roomboter in een ruime hapjes- of koekenpan. Fruit hierin je ui, tot deze zacht wordt.
5 Voeg de laurier, piment en tomatenpuree toe. Voeg twee eetl. vloeibaar kip bouillonblokje toe of verkruimel er 2 Maggi blokjes over. Schep goed door en bak even mee.
6 Voeg piccalilly toe en roer goed door. Nu mogen ook de doperwten, worteltjes, mais, plakjes augurk en de geplukte kip erbij.
7 Proef en breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen.

Kooktips

Eerst Pastei-deeg maken

Ingrediënten:
500 g bloem
125 g boter
150 g reuzel
zout
100 ml water
Extra nodig
1  ei om te bestrijken
1  kleine taartring

1.Verwarm de oven voor op 170 °C. 
2.Kneed van de bloem, boter, reuzel, zout en water een soepel deeg en laat het deeg opstijven in de koelkast. 
3.Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit. 
4.Steek het deeg met behulp van de taartring uit en verdeel de vulling erover. 
5.Kluts het ei en bestrijk de rand van het deeg ermee. 
6.Klap het deeg dicht en druk de randen goed vast. 
7.Maak met duim en wijsvinger een kartelrandje en bestrijk de bovenkant van de pasteitjes met ei. 
8. Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.