Surinaamse pasteitjes met kip
Bereiding
1 .Vul een pan met water, twee eetl vloeibaar bouillonblokje of blokjes Maggi en de kipfilets. Breng aan de kook en laat vervolgens zacht koken, tot de kip gaar is.
2 Laat de kip wat afkoelen en pluk vervolgens met twee vorken uit elkaar.
3 Laat de wortel en doperwten en de mais goed uitlekken en snipper ondertussen je ui.
4 Smelt de roomboter in een ruime hapjes- of koekenpan. Fruit hierin je ui, tot deze zacht wordt.
5 Voeg de laurier, piment en tomatenpuree toe. Voeg twee eetl. vloeibaar kip bouillonblokje toe of verkruimel er 2 Maggi blokjes over. Schep goed door en bak even mee.
6 Voeg piccalilly toe en roer goed door. Nu mogen ook de doperwten, worteltjes, mais, plakjes augurk en de geplukte kip erbij.
7 Proef en breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen.
Kooktips
Eerst Pastei-deeg maken
Ingrediënten:
500 g bloem
125 g boter
150 g reuzel
zout
100 ml water
Extra nodig
1 ei om te bestrijken
1 kleine taartring
1.Verwarm de oven voor op 170 °C.
2.Kneed van de bloem, boter, reuzel, zout en water een soepel deeg en laat het deeg opstijven in de koelkast.
3.Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit.
4.Steek het deeg met behulp van de taartring uit en verdeel de vulling erover.
5.Kluts het ei en bestrijk de rand van het deeg ermee.
6.Klap het deeg dicht en druk de randen goed vast.
7.Maak met duim en wijsvinger een kartelrandje en bestrijk de bovenkant van de pasteitjes met ei.
8. Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.