Tandoori kipfilet
Bereiding
1 Halveer de kipfilets. Roer de tandooripasta en de biogarde-yoghurt door elkaar. Verdeel over de kipfilets. Dek ze af met plasticfolie en laat ca. 3 uur in de koelkast intrekken.
2 Snijd de kipfilets in niet al te kleine blokjes. Verhit 1-2 el. arachideolie in een pan of wok. Roerbak daarin de blokjes kipfilet ca. 10 min. tot ze goudbruin zijn. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn.
3 Verhit de rest van de olie. Roerbak daarin de ui ca. 3 min. Voeg de knoflook, tomaten en chilipoeder toe en verwarm het geheel ca. 6 min. Roer steeds goed door. Voeg de blokjes kipfilet en de creme fraiche toe en meng alles goed dooreen. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm nog even kort door. Garneer met koriander en serveer direct.
Kooktips
Wilt u liever wat tijd besparen? Snijd dan de kipfilets al voor het marineren in stukjes, in plaats van erna.
Serveren
Serveer hierbij gekookte rijst, die u garneert met roosjes van radijs en fijngehakte peterselie.
Wist u dit?
'Tandoori ' is afgeleid van het woord tandoor, een traditionele leemoven waarin het gemarineerde vlees wordt gegrild. Tandooripasta kunt u in de supermarkt kopen.