Thais miepannetje met kip
Bereiding
1 Kook de mie in water met zout in 4-5 min. beetgaar. Zet de mie apart. Snijd de kipfilets in dunne reepjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Halveer de chilipeper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper klein.
2 Verhit de olie in een pan of wok. Bak daarin 5 min. de reepjes kipfilet. Voeg de lente-uitjes en de kleingesneden chilipeper toe en roerbak nog 1 min.
3 Voeg de uitgelekte mie toe en bak 1 min. mee. Doe nu de overige ingrediënten erbij. Breng alles aan de kook en laat op een laag vuur ca. 1min. pruttelen. Serveer het miepannetje heet.
Kooktips
Roer het miepannetje voortdurend goed door om te voorkomen dat het aanbakt.
Variatie:
U kunt de kipfilets heel goed vervangen voor varkens of runderfilets
Serveren
Een salade van geraspte komkommer met een yoghurtdressing smaakt hier prima bij. Serveer als dessert een fruitsorbet.
Wist u dit?
Hoewel pindakaas veel vet bevat en daardoor ook veel calorieën, is het ook gezond. Pindakaas is namelijk een uitstekende bron van vitamine B en E.