Zomerse kipsalade
Bereiding
1 Snijd de kipfilets in kleine blokjes. Verhit in een wok of pan 1 el. olie en 1tl. balsamicoazijn en braad daarin de blokjes kip ca. 5 min. tot het vlees goed gaar is.
2 Was de bieslook, dep droog en snijd fijn. Schil de komkommer en snijd in reepjes van 2,5 cm lang. Meng de reepjes komkommer en de bieslook in een kom dooreen.
3 Roer voor de dressing het citroensap en de rest van de balsamico dooreen. Breng op smaak met zout en peper en klop er de rest van de olijfolie door.
4 Voeg de kipblokjes aan de komkommer en de bieslook toe. Giet de dressing erover en vermeng met de ingrediënten. Garneer de salade met wat fijngehakte dille en serveer.
Kooktips
Bieslook kun je het beste met een keukenschaar fijn knippen. Voeg de bieslook bij warme gerechten pas kort voor het serveren toe, omdat het anders zijn smaak verliest.
Serveren
U kunt deze salade serveren als licht hoofdgerecht met warme of koude gekookte aardappelen. Bestrooi ze voor het serveren met 1-2 el. verse fijngehakte dille of bieslook.
Wist u dit?
Dille wordt vooral in de Scandinavische keuken veel gebruikt. De zaadjes stimuleren de spijsvertering en het dillegroen is rijk aan mineralen.