SELECT id from recepten where naam = 'Varkensrollade' Varkensrollade || SEKK Recepten
Varkensrollade
Bereiden in: BBQ en Oven
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 65 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 1 procureur van ca. 2 kg
  • zeezout
  • 1 bosje maggikruid
  • 1 bosje marjoraan
  • 1 bol knoflook
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 38x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.9
Recepten > Varken > Varkensrollade

Varkensrollade

Bereiding

1 Verwarm de BBQ of Oven op 220 graden

2 Neem de blaadjes van de maggikruid en de marjoraan en hak ze fijn

3 Pel de knoflook en hak de teentjes fijn

4 Meng door het kruidenmengsel

5 Maak van de procureur een rechthoekige plak van 3 cm dik

6 Bestrooi de procureur met zeezout naar smaak en bedek het mek het kruidenmengsel

7 Rol het vlees tot een rollade en maak hem vast met slagerstouw.

8 Leg de rollade op het rooster en sluit de deksel

9 Grill het vlees ongeveer 50 in. Iedere 5 min. de rollade iets verder rollen. Zo wordt deze mooi gelijkmatig bruin en krokant.

10 Bij een kerntemperatuur van 58 is de rollade klaar

Belangrijke tip: Rollade voor het aansnijden eerst 15 minuten in aluminium folie laten rusten
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.