SELECT id from recepten where naam = 'Witlof ovenschotel' Witlof ovenschotel || SEKK Recepten
Witlof ovenschotel
Bereiden in: pen, ovenschaal
Voorbereiding: 35 minuten
Bereiding: 25 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 4 flinke stronken witlof of meerdere kleintjes
  • 6-8 plakken ham (schouderham of achterham)
  • 800 gr kruimige aardappels
  • Verse bieslook
  • 30 gr boter
  • 250 gr crème fraîche
  • 1 scheutje melk
  • peper en zout
  • 2 Handjes kaas
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 26x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.2
Recepten > Varken > Witlof ovenschotel

Witlof ovenschotel

Bereiding

1 Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels in ca 15 min gaar.
2 Giet ze af en stamp ze fijn. Voeg de crème fraîche toe, boter, peper, zout en een scheutje melk en pureer tot een puree.
3 Snijd de bieslook fijn en schep door de aardappelpuree. Verdeel de puree over een ovenschaal.
4 Verwarm de oven voor op 200 graden.
5 Halveer de witlof en snijd eventueel de harde bittere kern eruit. Kook de witlof 3 minuutjes voor. Giet af en laat goed uitlekken. 6 Wikkel elke helft witlof in een plak ham. Leg de ham op de puree.
7 Bestrooi de ovenschotel royaal met kaas.
8 Zet de ovenschaal ongeveer 25 min in de oven.

Gebruik eventueel de laatste paar minuten de grill voor een mooi krokant kaaskorstje.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.