SELECT id from recepten where naam = 'Zomersoep' Zomersoep || SEKK Recepten
Zomersoep
Bereiden in: grote pan
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 20 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 1 pot kippenbouillon of
  • 1.4 liter kippenbouillon van tablet of zelf bouillon trekken
  • 1 courgette (in halve dunne plakjes)
  • 100 gram peultjes (afgehaald)
  • 150 gram groene asperges (in stukjes van 3 cm)
  • 100 gram diepvriesdoperwten of
  • 100 gram diepvriestuinbonen
  • 100 gram spinazie (panklaar)
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 0.5 citroen (rasp)
  • 200 gram schelpjespasta (gekookt) of
  • 200 gram basmatirijst (gekookt)
  • ciabattabrood (in plakken) of
  • stokbrood (in plakken)
  • circa 3 eetlepels olijfolie
  • circa 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • Energie: 600 Kcal
  • Koolhydraten: 78 gram
  • Eiwit: 25 gram
  • Vet: 19 gram, waarvan 6 gram verzadigd

Geef je oordeel


Dit recept is 49x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.2
Recepten > Kip > Zomersoep

Zomersoep

Bereiding

1 Verwarm de kippenbouillon (wanneer er stukjes kip in zitten, snijd de kip eventueel iets kleiner).

2 Voeg de courgetteplakjes, peultjes, asperges en doperwten toe en kook zachtjes 5 minuten.

3 Schep de iets kleiner gescheurde spinazie, pesto, citroenrasp en pasta door de soep en verwarm nog even.

4 Druppel olijfolie over de plakken brood, strooi de kaas erover en zet ze even onder een hete ovengrill. Serveer ze bij de soep.

Kooktips

Nog lekkerder: Vul de soep met reepjes kipfilet en voeg extra groene tuinkruiden zoals peterselie of bieslook toe.

Serveren

Ook lekker: Vervang kippenbouillon door runderbouillon of, voor een vegetarische soep, door tuinkruidenbouillon.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.