kipshoarma salade met yoghurtdressing
Bereiding
Begin met het verwarmen van de oven voor op 200 graden.
1 Maak de yoghurtdressing door de yoghurt in een kommetje te mengen met de yogonaise, peterselie, het citroensap en 2 teentjes knoflook. Proef en breng op smaak met wat peper en eventueel wat zout. Voeg eventueel nog wat yoghurt, yogonaise of citroensap naar smaak toe.
2 Verhit een koekenpan en bak de kipshoarma gaar in 2 el bakolijfolie.
3 Maak de sla in een grote kom, meng hiervoor de gemengde sla, radijs, komkommer, tomaten en paprika. Breng op smaak met de yoghurtdressing.
4 Verdeel de salade over verschillende borden met daaroverheen de kipshoarma. Serveer de kipshoarma salade met de heerlijk frisse yoghurtdressing.
Kooktips
Wilt u er een Pita bij eten maak ze dan eens net iets anders klaar.
Snijd de pita’s helemaal door, besprenkel met bakolijfolie en smeer in met de gehalveerde knoflook. Bak ze circa 3 minuten in de oven tot ze krokant zijn.