SELECT id from recepten where naam = 'stamppot zuurkool met kerrie' stamppot zuurkool met kerrie || SEKK Recepten
stamppot zuurkool met kerrie
Bereiden in:
Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 0 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 1 kilo kruimige aardappelen,
  • 500 gram zuurkool uit het vat
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 groente bouillonblokje
  • 250 gram magere spekjes
  • scheut ketjap manis
  • 100 ml melk
  • 2 eetl. paneermeel
  • 2 rookworsten, lekker een fijn en/of een middel fijn
  • peper
  • zout
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 20x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.9
Recepten > Varken > stamppot zuurkool met kerrie

stamppot zuurkool met kerrie

Bereiding

1 Schil de aardappelen en snijd de aardappelen in stukjes. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar met een groente bouillonblokje.
2 Snipper de ui. Fruit de ui samen met de kerriepoeder gedurende 2 minuten.
3 Voeg de zuurkool hieraan toe en smoor met de deksel op de pan in 10 minuten beetgaar.
4 Bak de spekjes lekker krokant en zet opzij.
5 Giet de aardappelen af. Schenk de melk erbij en stamp tot een mooie gladde puree.
6 Schep deze met de uitgebakken spekjes door de puree.
7 Voeg een flinke scheut ketjap manis door de puree, even goed roeren en voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.

Maakt u er een ovenschotel van; dan nu de puree onderin, daarop de zuurkool en op de top nog een dun laagje puree met daarop een beetje paneermeel voor een lekker korstje.

8 Heerlijk met rookworst.
Eetsmakelijk!
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.