stamppot zuurkool met kerrie
Bereiding
1 Schil de aardappelen en snijd de aardappelen in stukjes. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar met een groente bouillonblokje.
2 Snipper de ui. Fruit de ui samen met de kerriepoeder gedurende 2 minuten.
3 Voeg de zuurkool hieraan toe en smoor met de deksel op de pan in 10 minuten beetgaar.
4 Bak de spekjes lekker krokant en zet opzij.
5 Giet de aardappelen af. Schenk de melk erbij en stamp tot een mooie gladde puree.
6 Schep deze met de uitgebakken spekjes door de puree.
7 Voeg een flinke scheut ketjap manis door de puree, even goed roeren en voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
Maakt u er een ovenschotel van; dan nu de puree onderin, daarop de zuurkool en op de top nog een dun laagje puree met daarop een beetje paneermeel voor een lekker korstje.
8 Heerlijk met rookworst.
Eetsmakelijk!