1 Marineer de kip – Bestrooi de kip met paprikapoeder, komijn, oregano, citroensap, zout en peper. Laat minimaal 30 minuten marineren.
2 Bak de kip – Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de kip op middelhoog vuur tot goudbruin aan beide kanten. Haal uit de pan en zet even apart.
3 Fruit de uien en knoflook – Voeg de rode uien toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg dan de knoflook toe en bak nog een minuutje.
4 Stoof met tomaten & olijven – Voeg de tomaten, olijven en chilivlokken toe. Schenk de bouillon erbij en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
5 Kip terug in de pan – Leg de kip weer in de pan en laat op laag vuur nog 10 minuten sudderen, zodat alle smaken goed intrekken.
6 Serveer met verse kruiden – Garneer met peterselie of basilicum voor extra frisheid.
Kooktips
Maak de maaltijd compleet met deze bijgerechten
Geroosterde rozemarijnaardappeltjes – Knapperig van buiten, zacht van binnen.
Lauwwarme salade met gegrilde courgette & feta – Een frisse en romige aanvulling.
Vers knapperig stokbrood – Perfect om in de heerlijke saus te dippen.
Huisgemaakte citroen-yoghurtsaus – Voor een extra frisse touch bij de kip.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Kippendij met olijf en tomaat
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.