Posted on: 13-04-2023 | Door: Kirsten | Categorie :
Sabatier koksmessen actie

Ontdek de perfecte keukentool met een Koksmes van Sabatier

Het koksmes de ultieme bondgenoot onder de keukenmessen voor elke thuiskok en professionele chef. Het Koksmes is ontworpen om precies en efficiënt te hakken en snijden van heerlijke maaltijden. Wanneer u een bestelling plaatst, profiteer dan nu van deze actie! 

 

Geschiedenis

Het originele SABATIER mes is een professioneel mes voor slagers, koks en chefs. Ideaal vooral wanneer u bij ons ook grotere stukken vlees bestelt.  Het heeft een ietwat driehoekig blad van 15 tot 35 cm, met een krop en een volledige of halve tang in een zwart heft. Het heft zit met 3 klinknagels aan de tang, ter vervanging van de spijkers van honderd jaar geleden. De vorm van het blad en het ergonomische heft maken dit een licht gewicht, goed gebalanceerde mes tot een perfect koksmes. Niet voor niets is de naam voor het standaard koksmes in de verenigde staten "het Franse koksmes": een respectvolle verwijzing naar de Franse keuken en de rol van het Sabatier mes daarin.

 

Het merk Sabatier

Sabatier messen werden oorspronkelijk gemaakt bij het stadje Thiers in de Franse Auvergne, waar al meer dan 500 jaar messen gemaakt worden. Het is van belang op te merken dat er niet één merk Sabatier is. In de tijd dat deze messen ontstonden waren er geen merken. Verschillende families mogen de naam Sabatier gebruiken. Het onderscheid wordt gemaakt door de combinatie met een woord of voorwerp.

Van de verschillende familiebedrijven die de naam Sabatier mogen gebruiken is Diamant Sabatier een van de oudste. In al die jaren heeft Diamant Sabatier altijd de hoogste kwaliteit nagestreefd. Dit traditionele vakmanschap, gecombineerd met de nieuwste productietechnieken, vormt de basis van het huidige succes.

 

Prijswaardig onderscheid

Een van de belangrijkste kenmerken van een keukenmes is het lemmet, dat het scherpe deel van het mes is dat wordt gebruikt om voedsel te snijden. Het lemmet kan worden gemaakt van verschillende materialen, zoals roestvrij staal, koolstofstaal, keramiek en Damascus-staal. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen, zoals duurzaamheid, roestbestendigheid, en scherpte. Naast het lemmet heeft elk keukenmes een handvat, dat kan worden gemaakt van verschillende materialen zoals hout, kunststof of metaal. Het handvat is ontworpen voor comfort en veiligheid tijdens het gebruik van het mes.

Er zijn verschillende soorten messen die worden gebruikt in de keuken, waaronder een koksmes, een broodmes, een fileermes, een groentemes, een vleesmes en een santokumes. Elk mes is ontworpen voor een specifieke taak en snijtechniek. Bijvoorbeeld, een koksmes is een allround mes en wordt vaak gebruikt voor het hakken van groenten, vlees en vis, terwijl een broodmes wordt gebruikt voor het snijden van brood zonder het te pletten.

Bestel nu uw vleespakket en betaal slechts € 15,- voor een koksmes ter waarde van € 49,95  (zolang de actie loopt)

 

Een mes moet goed onderhouden worden

Het is belangrijk om je keukenmessen goed te onderhouden, door ze regelmatig te slijpen en schoon te maken. Goed onderhouden messen blijven langer scherp en veiliger in gebruik. Bovendien kunnen goed onderhouden messen je kookvaardigheden verbeteren en het kookproces efficiënter maken. 

Sabatier messen

 

Geef (nooit ) een mes cadeau

Een Sabatier Koksmes is niet alleen een onmisbare keukentool, het is ook een geweldig cadeau-idee voor elke kookliefhebber. Het is duurzaam, betrouwbaar en zal jarenlang meegaan, waardoor het een waardevolle investering is voor uw keuken. Tip: vraag de ontvanger om €0,10 omdat eenmes nooit voor niets weg gegeven mag worden. Er wordt wel beweerd dat dit een bedreiging kan vormen voor de relatie die u heeft met de ontvanger.

Bestel nu en voeg tijden het afronden een koksmes toe aan uw bestelling

Terug naar het winkelmandje

Ingrediënten


Dit heb je nodig:

Bereiding


En zo maak je het:
Door Kirsten op 13-04-2023