Chat with us, powered by LiveChat
rundvlees
koop een koe
blonde d'Aquitaine
biologisch rundvlees
online vlees bestellen
biologisch eten

Wil jij ook ouderwets (h)eerlijk vlees eten?

Van rund, kip tot varken en direct van de boer.

  • Direct van de boer, bij u thuis bezorgd (Ook ’s avonds)
  • Een eerlijke prijs voor u én voor de boer
  • Honderden tevreden klanten met een gem. waardering van 9.6
  • Net zo voordelig als in de supermarkt

    Bekijk het volledige aanbod    
SamenEenKoeKopen was reeds te zien in uitgaven van:

Nieuw!!
Nu ook (h)eerlijk Rund-, varkens en kippenvlees apart bestellen

read-on

Vleessoorten

Vlees en Wijn: een geweldig duo.

Wist u dat er in Twente ook wijnvelden zijn?
Wijngaard Hof van Twente, inderdaad een échte Wijnboer uit onze regio.

Deze 20 jaar oude wijngaard staat internationaal bekend om kwalitatief hoogstaande wijnen van eigen ‘Twentse’ grond. Wij zijn echt blij met onze samenwerking.

Bekijk ons (H)eerlijke wijn assortiment en bestel een flesje wijn bij uw vlees.

‘Ie könt de leefde preuven in het glas’
Herman Finkers

Overeenkomstige belangen

Zoals u weet streven wij o.a. naar een eerlijke prijs voor u én voor de boer, dit komt 100% overeen met de missie van fairtrade:

"Streven naar een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken"

Geef de boer een gezicht

Weten van welke boer de ingrediënten komen die u als vanzelfsprekend in uw gerechten gebruikt. Waar komt de rijst in uw maaltijd precies vandaan, wie heeft er zo hard voor gewerkt en hoe?

100 % traceerbaarheid, daar zijn wij een groot voorstander van, neem ons vlees dat komt direct van de boer bij u op het bord. U zou niet anders willen.

Hoe mooi zou het zijn dat u van de ingrediënten die u dagelijks gebruikt ook de afkomst kent. Fairtrade Original maakt dit mogelijk. Zij zorgen ervoor dat zij de boer die het verbouwd persoonlijk kennen, dat hij of zij een eerlijke prijs ontvangt. Fairtrade probeert betere kansen te creëren door de boeren te leren samen te werken. Prachtig werk!

Zo doet Fairtrade Original dat

  • Het lokaal verbouwen, bereiden en verpakken van producten, dat is het grote doel
  • Fairtrade Original zoekt eerst lokale partners
  • Zij helpen met het ontwikkelen van de recepturen, vaak oude familie
  • recepten
  • Productie in land van herkomst
  • Het verbouwen van kruiden en specerijen gebeurd in een collectief
  • Samen staan de boeren sterk
  • Waar mogelijk wordt biologische teelt geleerd
  • Alle producten zijn lokaal verbouwd maar ook bereid en verpakt

Hun Curry, onze Curry en nu eenvoudig bij u thuis geleverd!

Ontmoet Khun Orapin

  • Woonplaats: Sisaket Thailand
  • Familie: drie volwassen zonen en haar man Sukon
  • Werk: peperboerin en kokkin bij dorpsceremonies en feesten

Het ochtendlicht schijnt in een schuine baan de keuken in. Khun Orapin snijdt zorgvuldig de ingrediënten voor de avondcurry. “Het geheim van een goede curry  is de tijd nemen om alle smaken aan elkaar te laten wennen”, zegt ze. “Ik kook op gevoel….  en mijn gevoel zegt dat er altijd veel verse chilipepers in mogen.”



Week aanbiedingen

Scharrelhoen filet
Aanbieding
Scharrelhoen filet
Het product Scharrelhoen filet is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Kipfilet van de scharrelhoen VanOnzeBoer is smaakvol, puur en sappig. Wellicht overbodig om te zeggen: dit kippen vlees is puur en 100 % vrij van antibiotica of andere toevoegingen.

Bereiding: Kipfilet is erg veelzijdig. U kunt het bakken in de pan of gesneden in blokjes lekker roerbakken.

Bestellen: u kunt de kipfilets al per stuk a ca. 190 gram bestellen. Keurig vers en vacuüm verpakt geleverd. Op de verpakking vindt u alle informatie omtrent afkomst en houdbaarheid.

Bekijk een grote variatie aan kiprecepten op onze receptenpagina.
----------------------------------------------------------------------------
De kippen VanOnzeBoer hebben een mooi en vrij leven in de buitenlucht. Ze hebben alle tijd gehad om te groeien, gewoon zoals het hoort. Overdag scharrelen ze hun kostje bij elkaar om aan het einde van de dag weer in stal op stok te gaan. Deze kwaliteit van leven vindt u terug in het vlees.
Dat proeft u niet alleen, dat vindt u ook terug in de structuur van het vlees. Het heeft een mooie bite maar is tegelijkertijd heel sappig.
€ 5.12
€ 4.66


kogel biefstuk
Aanbieding
kogel biefstuk
Het product kogel biefstuk is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Kogelbiefstuk is na de biefstuk van de haas het malste stukje vlees, het is dan ook een luxere biefstuksoort. Deze biefstuk wordt gesneden van de kogel van de bovenbil van een koe, dicht bij het kogelgewicht, vandaar de naam kogel biefstuk.

De kogelbiefstuk heeft een prachtige zeer malse structuur en is kort van draad hierdoor is dus vooral geschikt om snel en heel heet te bakken of te grillen.

In de supermarkt aangeboden biefstuk is meestal machinaal bewerkt, geplet en ruitvormig ingekerfd om het vlees malser te maken. Dat is bij ons niet nodig, deze gerijpte kogelbiefstuk smelt op de tong.

1. Haal de biefstukken uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
2. Neem een koekenpan waar de biefstukken in passen en verwarm hem op hoog vuur.
3. Zet het vuur lager en laat de pan op laag vuur staan; de pan mag niet meer ‘walmen’.
Als de pan iets is afgekoeld, de boter erin doen. Breng de temperatuur weer iets omhoog. Laat de boter uitbruisen en lichtbruin worden. Pas op dat de boter niet verbrandt.
4. Leg de biefstukken in de pan met matig vuur. De biefstukken moeten wel ‘bakken’. Als de temperatuur te laag is, dan is het meer ‘koken’. Dus wees creatief met de temperatuurregeling.
5. Bak eerst aan één zijde. Beweeg het vlees voorzichtig met een tang, niet met een vleesvork. Draai om na ongeveer 1,5 min. Draai het vuur iets hoger, de pan koelt iets af vanwege de temperatuur van de nog niet gebakken vleeskant. Bak verder aan deze zijde wederom 1,5 min.
6. Haal het vlees nu uit de pan leg het op een bord den dek af met plastic- of aluminiumfolie.

ideetjes:
Giet alleen het vet uit de pan, voeg nu de gesneden uitjes toe, laat even fruiten, voeg de peterselie toe. Dan afblussen voor de jus. Dit kan naar behoefte met bijvoorbeeld:
– Water, zout en peper
– Witte wijn en jus
– Rode wijn en jus
– Witte wijn en pesto
Verwijder het plastic van de biefstukken.
Bestrooi nu met zeezout en vers gemalen zwarte peper.
De eventuele vleessappen toevoegen aan de saus
€ 4.98
€ 4.78


rosbief
Aanbieding
rosbief
Het product rosbief is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Rosbief, afkomstig van het Engelse woord Roast Beef, is een prachtig stuk vlees gesneden van de dunne of dikke lende, het staartstuk, de bovenbil, de platte bil, het bloemstuk of de muis. Het vlees is mager met mogelijk een dun randje vet.

Wij leveren de rosbief panklaar. Rosbief wordt meestal zo gebraden dat het binnenste vlees rood blijft, maar wel gegaard is. Verhit de pan en daarna het braadmiddel dat u gebruikt , vervolgens op hoge temperatuur het vlees rindom dicht laten schroeien. Daarna het vuur laag zetten om het vlees op lage temperatuur te garen tot een kerntemperatuur van 50°C tot maximaal 60°C. Laat de rosbief niet te lang garen, de mooie rose kleur verdweint dan, bovendien verliest het vlees daarbij veel vocht, waardoor het taai wordt.

U kunt rosbief zowel warm als koud eten, wat dacht u van een zelf gebraadde rosbief in dunne plakjes als broodbeleg. U kunt een medium/rare gebraden rosbief ook gebruiken voor carpaccio, u zou het dan licht aangevroren heel dun moeten snijden, het liefst met een machine.
€ 13.95
€ 13.35


Varkens saucijsjes
Aanbieding
Varkens saucijsjes
Het product Varkens saucijsjes is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
€ 1.79
€ 1.59


Scharrelhoen rollade gekruid
Aanbieding
Scharrelhoen rollade gekruid
Het product Scharrelhoen rollade gekruid is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
€ 20.25
€ 18.75


Sucadelappen
Aanbieding
Sucadelappen
Het product Sucadelappen is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Door heerlijke stuk vlees is afkomstig uit de runder-schouder. Na het stoven is deze vlees heerlijk zacht en gaar en lijkt op sukade. Vandaar de naam .

Ouderwetse tip: leg een plakje ontbijtkoek in de jus.... heerlijk!

1.Haal de sukadelappen een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het op temperatuur kan komen. 2. 2. Verhit op hoog vuur een scheut bakmiddel een koekenpan en wacht tot het bruin kleurt.
3. Bak de sukadelappen rondom bruin in 2-3 minuten.
4. Doe de tomatenpuree, de gesnipperde ui, laurier en een eetlepel vloeibaar runderbouillonblokje in de pan en doe er water bij tot de sukadelappen onder water staan.
5. Laat het geheel vervolgens 2,5 uur pruttelen. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe.

Eet smakelijk!

Sukadelappen komen van het schouder van het rund. De pees die door het vlees loopt geeft het een typische smaak.
€ 3.29
€ 3.09


Sameneenkoekopen
The Feedback Company
9.6
Gemiddelde score op basis van: 2714 stemmen