Chat with us, powered by LiveChat
rundvlees
koop een koe
blonde d'Aquitaine
biologisch rundvlees
online vlees bestellen
biologisch eten

Wil jij ook ouderwets (h)eerlijk vlees eten?

Van rund, kip tot varken en direct van de boer.

  • Direct van de boer, bij u thuis bezorgd (Ook ’s avonds)
  • Een eerlijke prijs voor u én voor de boer
  • Honderden tevreden klanten met een gem. waardering van 9.6
  • Net zo voordelig als in de supermarkt

    Bekijk het volledige aanbod    
SamenEenKoeKopen was reeds te zien in uitgaven van:

Nieuw!!
Nu ook (h)eerlijk Rund-, varkens en kippenvlees apart bestellen

read-on

Vleessoorten

Vlees en Wijn: een geweldig duo.

Wist u dat er in Twente ook wijnvelden zijn?
Wijngaard Hof van Twente, inderdaad een échte Wijnboer uit onze regio.

Deze 20 jaar oude wijngaard staat internationaal bekend om kwalitatief hoogstaande wijnen van eigen ‘Twentse’ grond. Wij zijn echt blij met onze samenwerking.

Bekijk ons (H)eerlijke wijn assortiment en bestel een flesje wijn bij uw vlees.

‘Ie könt de leefde preuven in het glas’
Herman Finkers

Overeenkomstige belangen

Zoals u weet streven wij o.a. naar een eerlijke prijs voor u én voor de boer, dit komt 100% overeen met de missie van fairtrade:

"Streven naar een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken"

Geef de boer een gezicht

Weten van welke boer de ingrediënten komen die u als vanzelfsprekend in uw gerechten gebruikt. Waar komt de rijst in uw maaltijd precies vandaan, wie heeft er zo hard voor gewerkt en hoe?

100 % traceerbaarheid, daar zijn wij een groot voorstander van, neem ons vlees dat komt direct van de boer bij u op het bord. U zou niet anders willen.

Hoe mooi zou het zijn dat u van de ingrediënten die u dagelijks gebruikt ook de afkomst kent. Fairtrade Original maakt dit mogelijk. Zij zorgen ervoor dat zij de boer die het verbouwd persoonlijk kennen, dat hij of zij een eerlijke prijs ontvangt. Fairtrade probeert betere kansen te creëren door de boeren te leren samen te werken. Prachtig werk!

Zo doet Fairtrade Original dat

  • Het lokaal verbouwen, bereiden en verpakken van producten, dat is het grote doel
  • Fairtrade Original zoekt eerst lokale partners
  • Zij helpen met het ontwikkelen van de recepturen, vaak oude familie
  • recepten
  • Productie in land van herkomst
  • Het verbouwen van kruiden en specerijen gebeurd in een collectief
  • Samen staan de boeren sterk
  • Waar mogelijk wordt biologische teelt geleerd
  • Alle producten zijn lokaal verbouwd maar ook bereid en verpakt

Hun Curry, onze Curry en nu eenvoudig bij u thuis geleverd!

Ontmoet Khun Orapin

  • Woonplaats: Sisaket Thailand
  • Familie: drie volwassen zonen en haar man Sukon
  • Werk: peperboerin en kokkin bij dorpsceremonies en feesten

Het ochtendlicht schijnt in een schuine baan de keuken in. Khun Orapin snijdt zorgvuldig de ingrediënten voor de avondcurry. “Het geheim van een goede curry  is de tijd nemen om alle smaken aan elkaar te laten wennen”, zegt ze. “Ik kook op gevoel….  en mijn gevoel zegt dat er altijd veel verse chilipepers in mogen.”



Week aanbiedingen

biefpuntjes
Aanbieding
biefpuntjes
Het product biefpuntjes is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Biefpuntjes is eigenlijk een naam voor kleinere stukken rundvlees, gesneden van diverse soorten biefstuk. Wanneer er bij het versnijden van biefstuk te kleine stukjes overblijven om als 1 portie te gebruiken, versnijden wij deze tot puntjes. Zo bestaat biefpuntjes dus uit zowel ossenhaas, kogelbiefstuk als Hollandse biefstuk.
Biefpuntjes zijn een ware traktatie en toe te passen in vele gerechten.


Toepassingen
Om te bakken, grilleren, roerbakken en barbecueën als bijvoorbeeld saté.
€ 4.22
€ 3.97
 
Boterhamworst
Aanbieding
Boterhamworst
Het product Boterhamworst is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Dit is nu een traditioneel gemaakt boterhamworst. Gemaakt volgens familie receptuur van opa op vader en zoon. Heerlijk op brood maar ook met het bekende augurkje.

Ingrediënten: varkensvlees, rundvlees, water, emulgator, koriander, peper, nootmuskaat, gember, gefermenteerde rijst, foelie.

Bewaaradvies

Koelkast
Bewaar vleeswaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Nadat de verpakking is geopend is het product beperkt houdbaar.

Diepvries
Vleeswaren kunnen 2 á 3 maanden in de diepvries bewaard worden bij een tempratuur van -18°C. Vleeswaren wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.
€ 2.47
€ 2.37
 
minute steak
Aanbieding
minute steak
Het product minute steak is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Een Minute Steak wordt ook wel eens Runderschnitzel genoemd. Het is een mals mager stukje rundvlees dat met de draad mee gesneden is. Ideaal om even om en om te bakken. Goed te gebruiken voor snelle gerechten zoals wokgerechten.
Haal de steaks een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg het vlees op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen
2
Strooi wat zout en peper op beide kanten van de steaks.
3
Zet een koekenpan op hoog vuur. Doe een klontje boter en een klein scheutje olie in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is.
4
Leg de steaks in de pan en schroei het vlees dicht: bak ze een halve minuut aan beide kanten tot ze bruin zijn. Zo behoud je de sappen in het vlees.
5
Zet het vuur nu iets lager, daardoor zal de boter niet verbranden. Niet te laag, anders kan het vlees niet goed bakken. Middelhoog is dus goed.
6
Voeg nog een klontje roomboter toe en schep de gesmolten boter over het vlees heen met een lepel.
7
Laat het vlees nog 1 tot 2 minuutjes in de pan bakken voor medium-rare / medium. Tip: Bak minute steaks niet te lang, dan wordt het vlees stug.
€ 3.35
€ 3.15
 
Verse varkens worst fijn
Aanbieding
Verse varkens worst fijn
Het product Verse varkens worst fijn is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De snippers die overblijven van het bewerken van het varkensvlees worden gekruid en gezouten en vervolgens gemalen. Na het malen wordt het deeg in een varkensdarm afgestopt. De worst wordt daarna aan de uiteinden dichtgebonden met speciaal worsttouw.

Haal de worst voor het bereiden even uit de koelkast en laat hem op temperatuur komen. Dan is de kans op het springen van de varkensdarm een stuk kleiner. Ook is het mogelijk om de worst heel even in bijna kokend water te leggen. De darm wordt dan wit en ook wat stugger waardoor hij niet zo snel scheurt. Laat de worst niet te lang in het warme water liggen want dan wordt de darm heel stug en taai. Droog de worst wel even af voor je gaat bakken.
€ 4.66
€ 4.41
 
Verse varkens worst grof
Aanbieding
Verse varkens worst grof
Het product Verse varkens worst grof is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Verse worst is in Nederland vooral bekend in de varianten fijne worst, grove worst en als saucijs.

Dit is de groffere variant. Magere snippers vormen de basis voor de grove verse worst. Over het algemeen wordt deze worst als vetter ervaren dan een fijne verse worst of saucijs. Niets is minder waar. Door de grovere stukjes spek lijkt de worst vetter. Een grove verse worst kan op dezelfde manier bereid worden als de fijne varianten.

Tip: Laat de worst na het bakken wel even liggen zodat hij tot rust kan komen. Dan verlies je minder sappen wanneer je hem aansnijdt.
€ 4.52
€ 4.41
 
Komijne Kaas Belegen
Aanbieding
Komijne Kaas Belegen
Het product Komijne Kaas Belegen is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Deze Boeren belegen Komijnekaas biedt een heerlijk subtiele smaak. Doordat het een vetgehalte van 48+ behoudt de kaas zijn zachtere structuur en blijft deze makkelijk te snijden. De komijn is tijdens maken van de kaas door de wrongel geroerd, zodat deze heerlijke milde smaak overal in de kaas te vinden is. De kaas is 6 weken natuur gerijpt. Een lekkere kaas van de hoogste kwaliteit, gecombineerd met een romig van karakter en mild van smaak. Deze Boerenkaas is op de boerderij gemaakt volgens ambachtelijke traditie en van verse rauwe melk.
€ 7.32
€ 6.97
 
Milde curry dijbeen spies
Aanbieding
Milde curry dijbeen spies
Het product Milde curry dijbeen spies is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
€ 6.95
€ 6.48
 
Buikspek met zwoerd
Aanbieding
Buikspek met zwoerd
Het product Buikspek met zwoerd is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Spek vinden we bij het varken zowel op de rug als op de buik. Rugspek bestaat hoofdzakelijk uit vet terwijl buikspek meer vlees bevat.
Het buikspek met zwoerd van onze buitenvarkens is mooi gekleurd en niet te vet.
Zwoerd is het krokant velletje dat bij de bereiding veel smaak afgeeft. Of u het na de bereiding opeet is aan u.

Een perfect stuk vlees om op vele manieren te gebruiken. Bakken, uit de oven, op de BBQ, om te roken en niet te vergeten een heerlijke toevoeging aan een maaltijdsoep of stamppot. . Laat uw fantasie de vrije loop, pekel, kruid, rub of marineer het buikspek dit op uw eigen manier.

Vlees van robuuste buitenvarkens is steviger qua bite en donkerder van kleur en rijker van smaak.

De biggen worden op de boerderij geboren en groeien op bij hun moeder, wanneer de koude in de winter het toestaat leven de varkens het gehele jaar buiten in de weide en modderpoel met vijver. Natuurlijk hebben zij buiten ook een heerlijk verblijf waar ze naar eigen keuze binnen lekker kunnen luieren en slapen.
€ 7.29
€ 6.29
 
Sabatier Mes Santoku
Aanbieding
Sabatier Mes Santoku
Het product Sabatier Mes Santoku is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Sabatier Couteau Santoku 18 cm. Allround professioneel koksmes
€ 49.95
€ 15.00
 
Sabatier Mes Chef
Aanbieding
Sabatier Mes Chef
Het product Sabatier Mes Chef is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Sabatier Couteau Chef 22 cm. Professioneel vleesmes
€ 49.95
€ 15.00
 
Sameneenkoekopen
The Feedback Company
9.6
Gemiddelde score op basis van: 2450 stemmen