Chat with us, powered by LiveChat
rundvlees
koop een koe
blonde d'Aquitaine
biologisch rundvlees
online vlees bestellen
biologisch eten

Wil jij ook ouderwets (h)eerlijk vlees eten?

Van rund, kip tot varken en direct van de boer.

  • Direct van de boer, bij u thuis bezorgd (Ook ’s avonds)
  • Een eerlijke prijs voor u én voor de boer
  • Honderden tevreden klanten met een gem. waardering van 9.6
  • Net zo voordelig als in de supermarkt

    Bekijk het volledige aanbod    
SamenEenKoeKopen was reeds te zien in uitgaven van:

Nieuw!!
Nu ook (h)eerlijk Rund-, varkens en kippenvlees apart bestellen

read-on

Vleessoorten

Vlees en Wijn: een geweldig duo.

Wist u dat er in Twente ook wijnvelden zijn?
Wijngaard Hof van Twente, inderdaad een échte Wijnboer uit onze regio.

Deze 20 jaar oude wijngaard staat internationaal bekend om kwalitatief hoogstaande wijnen van eigen ‘Twentse’ grond. Wij zijn echt blij met onze samenwerking.

Bekijk ons (H)eerlijke wijn assortiment en bestel een flesje wijn bij uw vlees.

‘Ie könt de leefde preuven in het glas’
Herman Finkers

Overeenkomstige belangen

Zoals u weet streven wij o.a. naar een eerlijke prijs voor u én voor de boer, dit komt 100% overeen met de missie van fairtrade:

"Streven naar een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken"

Geef de boer een gezicht

Weten van welke boer de ingrediënten komen die u als vanzelfsprekend in uw gerechten gebruikt. Waar komt de rijst in uw maaltijd precies vandaan, wie heeft er zo hard voor gewerkt en hoe?

100 % traceerbaarheid, daar zijn wij een groot voorstander van, neem ons vlees dat komt direct van de boer bij u op het bord. U zou niet anders willen.

Hoe mooi zou het zijn dat u van de ingrediënten die u dagelijks gebruikt ook de afkomst kent. Fairtrade Original maakt dit mogelijk. Zij zorgen ervoor dat zij de boer die het verbouwd persoonlijk kennen, dat hij of zij een eerlijke prijs ontvangt. Fairtrade probeert betere kansen te creëren door de boeren te leren samen te werken. Prachtig werk!

Zo doet Fairtrade Original dat

  • Het lokaal verbouwen, bereiden en verpakken van producten, dat is het grote doel
  • Fairtrade Original zoekt eerst lokale partners
  • Zij helpen met het ontwikkelen van de recepturen, vaak oude familie
  • recepten
  • Productie in land van herkomst
  • Het verbouwen van kruiden en specerijen gebeurd in een collectief
  • Samen staan de boeren sterk
  • Waar mogelijk wordt biologische teelt geleerd
  • Alle producten zijn lokaal verbouwd maar ook bereid en verpakt

Hun Curry, onze Curry en nu eenvoudig bij u thuis geleverd!

Ontmoet Khun Orapin

  • Woonplaats: Sisaket Thailand
  • Familie: drie volwassen zonen en haar man Sukon
  • Werk: peperboerin en kokkin bij dorpsceremonies en feesten

Het ochtendlicht schijnt in een schuine baan de keuken in. Khun Orapin snijdt zorgvuldig de ingrediënten voor de avondcurry. “Het geheim van een goede curry  is de tijd nemen om alle smaken aan elkaar te laten wennen”, zegt ze. “Ik kook op gevoel….  en mijn gevoel zegt dat er altijd veel verse chilipepers in mogen.”



Week aanbiedingen

rib-eye
Aanbieding
rib-eye
Het product rib-eye is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De rib-Eye steak ook wel gewoon rib-Eye genoemd is een variant van biefstuk. Het vlees voor een rib-Eye steak wordt gesneden uit de rib van het rund. Een prachtig licht gemarmerd stuk vlees. Doordat het, in het vlees verweven, vet tijdens het bakken smelt krijgt u een super mals sappig stuk vlees.
Het vlees is zachter dan dat van de lende. Vergelijkbaar met de Rib-Eye is de rib-rack, met als verschil dat het been er bij de rib-rack nog in zit. Wie een Rib-Eye steak besteld kan een groot stuk vlees verwachten. Een Rib-Eye is ook een favoriet op de BBQ
Rib-Eye heeft zijn naam te danken aan het feit deze wordt gesneden van de “Eye of the rib”, zoals de buitenkant van de rib ook wel wordt genoemd

Rib-Eye is doorregen vlees en hoeft niet lang te worden gebakken. Doet u dat wel, dan kan het vlees “doorslaan” en taaier worden dan nodig. Dat zou jammer zijn. Na het bakken even laten rusten voordat u serveert – dan komen alle sappen van de Rib-Eye op de juiste plaats en wordt hij nog malser. En dan…aan tafel! Een andere methode die bij de betere “kookgekken” in trek is, is het vlees gevaccumeerd laten garen tot 50℃ (sous-vide) en vervolgens heel snel (paar seconden) op heel hoog vuur van een korstje voorzien
€ 6.83
€ 6.38
 
Verse varkens worst fijn
Aanbieding
Verse varkens worst fijn
Het product Verse varkens worst fijn is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De snippers die overblijven van het bewerken van het varkensvlees worden gekruid en gezouten en vervolgens gemalen. Na het malen wordt het deeg in een varkensdarm afgestopt. De worst wordt daarna aan de uiteinden dichtgebonden met speciaal worsttouw.

Haal de worst voor het bereiden even uit de koelkast en laat hem op temperatuur komen. Dan is de kans op het springen van de varkensdarm een stuk kleiner. Ook is het mogelijk om de worst heel even in bijna kokend water te leggen. De darm wordt dan wit en ook wat stugger waardoor hij niet zo snel scheurt. Laat de worst niet te lang in het warme water liggen want dan wordt de darm heel stug en taai. Droog de worst wel even af voor je gaat bakken.
€ 4.66
€ 4.16
 
Scharrelhoen Filet Kerrie
Aanbieding
Scharrelhoen Filet Kerrie
Het product Scharrelhoen Filet Kerrie is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Scharrelhoen filet die wij alvast voor u hebben gemarineerd, klaar voor in de pan of op de BBQ

Natuurlijk zijn kip en kerrie echt een gouden combinatie. De reden dat wij voor u alvast een lekker een lekkere kipfilet hebben gemarineerd, klaar voor de pan of op de BBQ. Wij hebben daarom de kipfilet in gesmeerd met een droge marinade met o.a. andere komijnzaad, kurkuma, kardemom en gember. India is het land van de kerrie en staat bekend om geurige en kleurige specerijen, nou dit is er zo eentje. Ook bijzonder lekker te gebruiken voor spiesen en wok gerechten.

Bevat geen gluten, lactose en GOM's en is allergenen vrij
€ 4.58
€ 4.18
 
Scharrelhoen Filet Bistro
Aanbieding
Scharrelhoen Filet Bistro
Het product Scharrelhoen Filet Bistro is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Deze filet hebben wij voor u gekruid met mooie wat grover gesneden kruiden. Het is een mooie basismix van grof zeezout met stukjes rode en groene paprika, knoflook, peterselie, zwarte peper en bieslook. Deze combinatie geeft een overheerlijke smaak en geeft een mooie tekening op zowel de rauwe als gebakken filet. Ziet er gebakken echt luxe uit en smaak nog lekkerder dan het uiterlijk vermoed.

Zeezout, gedroogde groenten (rode paprika, knoflookgranulaat, groene paprika), natuurlijk aroma, kruiden en specerijen (peterselie, zwarte peper, bieslook), gistextract, koolzaadolie

100% allergenen vrij
€ 4.58
€ 4.18
 
Verse varkens worst grof
Aanbieding
Verse varkens worst grof
Het product Verse varkens worst grof is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Verse worst is in Nederland vooral bekend in de varianten fijne worst, grove worst en als saucijs.

Dit is de groffere variant. Magere snippers vormen de basis voor de grove verse worst. Over het algemeen wordt deze worst als vetter ervaren dan een fijne verse worst of saucijs. Niets is minder waar. Door de grovere stukjes spek lijkt de worst vetter. Een grove verse worst kan op dezelfde manier bereid worden als de fijne varianten.

Tip: Laat de worst na het bakken wel even liggen zodat hij tot rust kan komen. Dan verlies je minder sappen wanneer je hem aansnijdt.
€ 4.66
€ 4.16
 
riblap
Aanbieding
riblap
Het product riblap is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Een riblap is een samenvattende naam voor zowel fijne- als dikke rib.

Mager rundvlees, afkomstig van de voorvoet van het rund. Het vlees heeft een korte, fijne tot middelfijne vleesdraad en bevat weinig bindweefsel. Uitermate geschikt voor langzaam gegaarde gerechten. Slow cooking op zijn fijnst.

Riblappen in Braadpan leggen en even bruin laten worden aan beide kanten. Warm water toevoegen zodat het vlees net onder staat. Peper, zout (je kunt een laurierblaadje) toevoegen. Vlees 3 1/2 uur laten sudderen en zo nu en dan even keren. Ook zorgen dat het vlees onder het vocht blijft, dus af en toe wat warm water toevoegen
€ 3.47
€ 3.12
 
stooflappen
Aanbieding
stooflappen
Het product stooflappen is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Stooflappen, echt suddervlees. Dit is de benaming voor vlees dat op laag vuur gedurende lange tijd gegaard wordt om het mals te maken. Doordat de structuur van rundvlees uit vezels bestaat, valt het na het sudderen in draden uit elkaar.

Het vlees wordt gewoonlijk eerst aangebraden, en kan dan met water gestoofd worden, maar ook naar eigen smaak met wijn of bier. Vaak moet tijdens het sudderen het vocht af en toe bijgevuld worden. Soms worden er andere ingrediënten met het vlees meegestoofd voor de smaak of om het vlees mals te maken, zoals uien, een tomaat, laurierblaadjes of kruidnagels.
€ 3.26
€ 2.97
 
runder schenkel
Aanbieding
runder schenkel
Het product runder schenkel is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Schenkel is afkomstig van de bovenpoot, en is herkenbaar aan het typische bot in het midden. Runderschenkel is een van de beste stukken vlees van het rund om bouillon van te trekken. Het merg in het bot van de schenkel geeft de bouillon extra kracht. En hoe langer u de schenkel laat trekken, hoe beter.
€ 7.24
€ 6.24
 
Doner kebab pakket
Aanbieding
Doner kebab pakket
Het product Doner kebab pakket is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Een Doner kebab pakket bevat het volgende:
500 gram gemarineerd kippendij vlees
1 spies (meerdere keren te gebruiken)
4 Pita broodjes
280 ml knoflooksaus

Persoonlijk zijn wij erg enthousiast over onze Kebab spiesen. Het klaarmaken is erg eenvoudig, de presentatie is superleuk en daarnaast is het enorm lekker én gezond.

Zo gemaakt:
1. Druk de stompe punt van de houten pin in het houten bordje
2. Schuif het vlees via de scherpe punt over de spies
3. Stapel het vlees kruislinks voor een optimaal resultaat
4. Houdt het vlees boven het rondje
5. 40 a 50 min. bakken in een voorverwarmde oven op 160
6. pita broodje even opwarmen bij in de oven
7. Vlees via de zijkant aansnijden in kleine stukjes, hiermee broodje of wrap vullen.

Eet smakelijk

Lees en bekijk foto’s in mijn blog ‘Kebab spies zo gemaakt’. Wat wil een mens nog meer. Ook is het nieuw in Nederland, dus leuk wanneer u eens iets origineels wilt serveren.
€ 20.75
€ 18.95
 
Shoarma pakket scharrelhoen
Aanbieding
Shoarma pakket scharrelhoen
Het product Shoarma pakket scharrelhoen is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Shoarmapakket van scharrelhoenfilet = Lekker, makkelijk en gelijk compleet!

Inhoud pakket voor 2 personen:
300 gram scharrelhoen filet shoarma|
2 medium pita broodjes
Bakje home made knoflooksaus

Het kippen vlees van onze scharrelhoen (300 gram) wordt door ons zelf in mooie reepjes gesneden en met een shoarma melange gekruid. Natuurlijk mag dan de lekker knoflooksaus (280 ml) niet ontbreken. Serveer het in de twee medium pita broodjes die het pakket compleet maken.

Onze Pitabroodjes zijn afkomstig van een speciale bakkerij De Jong in Almere. Deze bakker heeft dit al jaren als zijn specialiteit, ze maken deze broodjes al sinds 1967 van vader op zoon. Ze waren destijds de eerste producent van Pita broodjes in Nederland. De pitabroodjes hebben een karakteristieke smaak, aparte vorm en luchtige structuur. Want (H)eerlijk shoarmavlees verdient een (H)eerlijk broodje. Ook los te bestellen in small, medium en large

Shoarmakruiden: bevatten geen gluten of allergenen
€ 11.90
€ 9.90
 
Sabatier Mes Santoku
Aanbieding
Sabatier Mes Santoku
Het product Sabatier Mes Santoku is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Sabatier Couteau Santoku 18 cm. Allround professioneel koksmes
€ 49.95
€ 15.00
 
Sabatier Mes Chef
Aanbieding
Sabatier Mes Chef
Het product Sabatier Mes Chef is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Sabatier Couteau Chef 22 cm. Professioneel vleesmes
€ 49.95
€ 15.00
 
Sameneenkoekopen
The Feedback Company
9.6
Gemiddelde score op basis van: 2494 stemmen