Chat with us, powered by LiveChat
rundvlees
koop een koe
blonde d'Aquitaine
biologisch rundvlees
online vlees bestellen
biologisch eten

Wil jij ook ouderwets (h)eerlijk vlees eten?

Van rund, kip tot varken en direct van de boer.

  • Direct van de boer, bij u thuis bezorgd (Ook ’s avonds)
  • Een eerlijke prijs voor u én voor de boer
  • Honderden tevreden klanten met een gem. waardering van 9.6
  • Net zo voordelig als in de supermarkt

    Bekijk het volledige aanbod    
SamenEenKoeKopen was reeds te zien in uitgaven van:

Nieuw!!
Nu ook (h)eerlijk Rund-, varkens en kippenvlees apart bestellen

read-on

Vleessoorten

Vlees en Wijn: een geweldig duo.

Wist u dat er in Twente ook wijnvelden zijn?
Wijngaard Hof van Twente, inderdaad een échte Wijnboer uit onze regio.

Deze 20 jaar oude wijngaard staat internationaal bekend om kwalitatief hoogstaande wijnen van eigen ‘Twentse’ grond. Wij zijn echt blij met onze samenwerking.

Bekijk ons (H)eerlijke wijn assortiment en bestel een flesje wijn bij uw vlees.

‘Ie könt de leefde preuven in het glas’
Herman Finkers

Overeenkomstige belangen

Zoals u weet streven wij o.a. naar een eerlijke prijs voor u én voor de boer, dit komt 100% overeen met de missie van fairtrade:

"Streven naar een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken"

Geef de boer een gezicht

Weten van welke boer de ingrediënten komen die u als vanzelfsprekend in uw gerechten gebruikt. Waar komt de rijst in uw maaltijd precies vandaan, wie heeft er zo hard voor gewerkt en hoe?

100 % traceerbaarheid, daar zijn wij een groot voorstander van, neem ons vlees dat komt direct van de boer bij u op het bord. U zou niet anders willen.

Hoe mooi zou het zijn dat u van de ingrediënten die u dagelijks gebruikt ook de afkomst kent. Fairtrade Original maakt dit mogelijk. Zij zorgen ervoor dat zij de boer die het verbouwd persoonlijk kennen, dat hij of zij een eerlijke prijs ontvangt. Fairtrade probeert betere kansen te creëren door de boeren te leren samen te werken. Prachtig werk!

Zo doet Fairtrade Original dat

  • Het lokaal verbouwen, bereiden en verpakken van producten, dat is het grote doel
  • Fairtrade Original zoekt eerst lokale partners
  • Zij helpen met het ontwikkelen van de recepturen, vaak oude familie
  • recepten
  • Productie in land van herkomst
  • Het verbouwen van kruiden en specerijen gebeurd in een collectief
  • Samen staan de boeren sterk
  • Waar mogelijk wordt biologische teelt geleerd
  • Alle producten zijn lokaal verbouwd maar ook bereid en verpakt

Hun Curry, onze Curry en nu eenvoudig bij u thuis geleverd!

Ontmoet Khun Orapin

  • Woonplaats: Sisaket Thailand
  • Familie: drie volwassen zonen en haar man Sukon
  • Werk: peperboerin en kokkin bij dorpsceremonies en feesten

Het ochtendlicht schijnt in een schuine baan de keuken in. Khun Orapin snijdt zorgvuldig de ingrediënten voor de avondcurry. “Het geheim van een goede curry  is de tijd nemen om alle smaken aan elkaar te laten wennen”, zegt ze. “Ik kook op gevoel….  en mijn gevoel zegt dat er altijd veel verse chilipepers in mogen.”



Week aanbiedingen

Scharrelhoen filet
Aanbieding
Scharrelhoen filet
Het product Scharrelhoen filet is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Kipfilet van de scharrelhoen VanOnzeBoer is smaakvol, puur en sappig. Wellicht overbodig om te zeggen: dit kippen vlees is puur en 100 % vrij van antibiotica of andere toevoegingen.

Bereiding: Kipfilet is erg veelzijdig. U kunt het bakken in de pan of gesneden in blokjes lekker roerbakken.

Bestellen: u kunt de kipfilets al per stuk a ca. 190 gram bestellen. Keurig vers en vacuüm verpakt geleverd. Op de verpakking vindt u alle informatie omtrent afkomst en houdbaarheid.

Bekijk een grote variatie aan kiprecepten op onze receptenpagina.
----------------------------------------------------------------------------
De kippen VanOnzeBoer hebben een mooi en vrij leven in de buitenlucht. Ze hebben alle tijd gehad om te groeien, gewoon zoals het hoort. Overdag scharrelen ze hun kostje bij elkaar om aan het einde van de dag weer in stal op stok te gaan. Deze kwaliteit van leven vindt u terug in het vlees.
Dat proeft u niet alleen, dat vindt u ook terug in de structuur van het vlees. Het heeft een mooie bite maar is tegelijkertijd heel sappig.
€ 4.68
€ 4.30


Kippensoep
Aanbieding
Kippensoep
Het product Kippensoep is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Deze ambachtelijk bereide kippensoep VanOnzeBoer wordt in eigen keuken klaargemaakt. In kleine hoeveelheden en naar eigen recept. De soepen zijn 100 % puur. Alles wat u proeft en eet komt van verse ingrediënten, en vlees van eigen boerderij.

Ook de basis van deze kippensoepen, de bouillon wordt getrokken van de kipkarkassen die overblijven na het klaarmaken van de vleespakketten. Eigen reststromingen al kippen karkassen krijgen op deze manier weer een goed doel.

Omdat wij altijd gebruik maken van groenten en kruiden die op dat moment volop aanwezig zijn, kan het zijn dat de soep de ene keer net iets anders smaakt dan de andere keer. Immers de ene paprika kan zoeter zijn dan de andere.

De kippensoep VanOnzeBoer is goed gevuld met 100% (h)eerlijk kippenvlees. Deze soep is glutenvrij en lactosevrij.

Ingrediënten:
Kippenbouillon, kip, prei, winterwortel, selderij, peterselie, bloemkool

Leverbaar in één persoons porties van 400 ml
€ 3.90
€ 3.50


kogel biefstuk
Aanbieding
kogel biefstuk
Het product kogel biefstuk is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Kogelbiefstuk is na de biefstuk van de haas het malste stukje vlees, het is dan ook een luxere biefstuksoort. Deze biefstuk wordt gesneden van de kogel van de bovenbil van een koe, dicht bij het kogelgewicht, vandaar de naam kogel biefstuk.

De kogelbiefstuk heeft een prachtige zeer malse structuur en is kort van draad hierdoor is dus vooral geschikt om snel en heel heet te bakken of te grillen.

In de supermarkt aangeboden biefstuk is meestal machinaal bewerkt, geplet en ruitvormig ingekerfd om het vlees malser te maken. Dat is bij ons niet nodig, deze gerijpte kogelbiefstuk smelt op de tong.

1. Haal de biefstukken uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
2. Neem een koekenpan waar de biefstukken in passen en verwarm hem op hoog vuur.
3. Zet het vuur lager en laat de pan op laag vuur staan; de pan mag niet meer ‘walmen’.
Als de pan iets is afgekoeld, de boter erin doen. Breng de temperatuur weer iets omhoog. Laat de boter uitbruisen en lichtbruin worden. Pas op dat de boter niet verbrandt.
4. Leg de biefstukken in de pan met matig vuur. De biefstukken moeten wel ‘bakken’. Als de temperatuur te laag is, dan is het meer ‘koken’. Dus wees creatief met de temperatuurregeling.
5. Bak eerst aan één zijde. Beweeg het vlees voorzichtig met een tang, niet met een vleesvork. Draai om na ongeveer 1,5 min. Draai het vuur iets hoger, de pan koelt iets af vanwege de temperatuur van de nog niet gebakken vleeskant. Bak verder aan deze zijde wederom 1,5 min.
6. Haal het vlees nu uit de pan leg het op een bord den dek af met plastic- of aluminiumfolie.

ideetjes:
Giet alleen het vet uit de pan, voeg nu de gesneden uitjes toe, laat even fruiten, voeg de peterselie toe. Dan afblussen voor de jus. Dit kan naar behoefte met bijvoorbeeld:
– Water, zout en peper
– Witte wijn en jus
– Rode wijn en jus
– Witte wijn en pesto
Verwijder het plastic van de biefstukken.
Bestrooi nu met zeezout en vers gemalen zwarte peper.
De eventuele vleessappen toevoegen aan de saus
€ 5.58
€ 5.32


Varkens filetlapjes
Aanbieding
Varkens filetlapjes
Het product Varkens filetlapjes is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Varkensfilet is afkomstig uit de rug van het varken zonder de botjes. Een mooi mager stuk vlees en neutraal van smaak. Heerlijk aan stuk te bakken en daarna op de draad te snijden.

Boter laten smelten in een hete pan. dan vlees erin en aan weerszijden aanbraden.
Vervolgens op middelhoog vuur laten garen dit duurt al met al 6-7 minuten.
€ 2.74
€ 2.52


Erwtensoep
Aanbieding
Erwtensoep
Het product Erwtensoep is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Iedere familie lijkt wel een ‘eigen’ recept voor bruine erwtensoep te hebben. Het is dan ook bij uitstek een gerecht om een heel grote pan vol van te maken en vervolgens met z’n allen op te eten. Nou dat is nu precies wat wij voor u hebben gedaan.

Deze ambachtelijk bereide erwtensoep is goed gevuld met 100 % (H)eerlijk varkensvlees en gerookt spek. Een heerlijke maaltijdsoep. Alle ingrediënten in deze soep zijn vers. De soep is gemaakt met glutenvrije en lactose vrije producten.

De erwtensoep wordt in Nederland traditioneel gegeten met roggebrood, belegd bijvoorbeeld met katenspek, kaas of boter.

Deze soep is gemaakt van 100 % glutenvrije en lactose vrije producten.

Bereiding: zakje 10 min. in heet water (80 graden) verwarmen.

Houdbaarheid: 1 jaar in de vriezer, zie datum sticker.

Deze maaltijdsoep wordt geleverd in één persoons porties van 400 ml.
€ 3.90
€ 3.50


Slavinken
Aanbieding
Slavinken
Het product Slavinken is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De slavink zoals onze slager ze maakt bestaat uit een doorregen speklapje gevuld met gekruid varkensgehakt. Gemengde kruiden als koriander, peper, gember en foelie. Zowel de blinde vink als de slavink zijn 100% gluten en allergenen vrij.

bereiding advies: 10-15min. 15 minuten braden I
€ 2.95
€ 2.73


riblap
Aanbieding
riblap
Het product riblap is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Een riblap is een samenvattende naam voor zowel fijne- als dikke rib.

Mager rundvlees, afkomstig van de voorvoet van het rund. Het vlees heeft een korte, fijne tot middelfijne vleesdraad en bevat weinig bindweefsel. Uitermate geschikt voor langzaam gegaarde gerechten. Slow cooking op zijn fijnst.

Riblappen in Braadpan leggen en even bruin laten worden aan beide kanten. Warm water toevoegen zodat het vlees net onder staat. Peper, zout (je kunt een laurierblaadje) toevoegen. Vlees 3 1/2 uur laten sudderen en zo nu en dan even keren. Ook zorgen dat het vlees onder het vocht blijft, dus af en toe wat warm water toevoegen
€ 3.84
€ 3.54


Procureur zonder been
Aanbieding
Procureur zonder been
Het product Procureur zonder been is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De procureur of varkensnek wordt gesneden uit de voorbout. Varkensnek is een geliefd stuk voor rollades.

Procureur is minder duur, maar wel zeer sappig en daarom heerlijk als braadstuk met maximale smaak. Lekker lang laten garen, dan is de procureur op zijn best.

Ook is het de basis van pulled pork, een heerlijke Amerikaanse lekkernij.

Basis bereiding:

een flinke procureur (500 tot 750 gram)
150 gram boter
2 dl water
2 eetlepels olijfolie
peper
zout
Bereiding:

Zorg ervoor dat de procureur voor het braden op kamertemperatuur is, dus haal het minimaal een half uur voor gebruik uit de koelkast. Dep het vlees met een stuk keukenpapier droog en bestrooi het rondom, naar smaak, met peper en zout. Verwarm de oven voor op 150 graden. Smelt in een braadpan de boter, voeg hier ook de olijfolie aan toe om te voorkomen dat de boter verbrand. Als het schuim van de boter is verdwenen kun je de procureur rondom dichtschroeien. Zodra het vlees rondom dicht is zet je het vuur laag en voeg je voorzichtig het water toe. Sluit de braadpan met een zwaar deksel en plaats het geheel in de oven. Braad het vlees in 30 tot 45 minuten rosé tot gaar. Laat na het braden het vlees nog een 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
€ 17.45
€ 15.45


Sabatier Mes Santoku
Aanbieding
Sabatier Mes Santoku
Het product Sabatier Mes Santoku is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Sabatier Couteau Santoku 18 cm. Allround professioneel koksmes
€ 49.95
€ 15.00


Sabatier Mes Chef
Aanbieding
Sabatier Mes Chef
Het product Sabatier Mes Chef is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Sabatier Couteau Chef 22 cm. Professioneel vleesmes
€ 49.95
€ 15.00


Sameneenkoekopen
The Feedback Company
9.6
Gemiddelde score op basis van: 2547 stemmen