Chat with us, powered by LiveChat
rundvlees
koop een koe
blonde d'Aquitaine
biologisch rundvlees
online vlees bestellen
biologisch eten

Wil jij ook ouderwets (h)eerlijk vlees eten?

Van rund, kip tot varken en direct van de boer.

  • Direct van de boer, bij u thuis bezorgd (Ook ’s avonds)
  • Een eerlijke prijs voor u én voor de boer
  • Honderden tevreden klanten met een gem. waardering van 9.6
  • Net zo voordelig als in de supermarkt

    Bekijk het volledige aanbod    
SamenEenKoeKopen was reeds te zien in uitgaven van:

Nieuw!!
Nu ook (h)eerlijk Rund-, varkens en kippenvlees apart bestellen

read-on

Vleessoorten

Vlees en Wijn: een geweldig duo.

Wist u dat er in Twente ook wijnvelden zijn?
Wijngaard Hof van Twente, inderdaad een échte Wijnboer uit onze regio.

Deze 20 jaar oude wijngaard staat internationaal bekend om kwalitatief hoogstaande wijnen van eigen ‘Twentse’ grond. Wij zijn echt blij met onze samenwerking.

Bekijk ons (H)eerlijke wijn assortiment en bestel een flesje wijn bij uw vlees.

‘Ie könt de leefde preuven in het glas’
Herman Finkers

Overeenkomstige belangen

Zoals u weet streven wij o.a. naar een eerlijke prijs voor u én voor de boer, dit komt 100% overeen met de missie van fairtrade:

"Streven naar een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken"

Geef de boer een gezicht

Weten van welke boer de ingrediënten komen die u als vanzelfsprekend in uw gerechten gebruikt. Waar komt de rijst in uw maaltijd precies vandaan, wie heeft er zo hard voor gewerkt en hoe?

100 % traceerbaarheid, daar zijn wij een groot voorstander van, neem ons vlees dat komt direct van de boer bij u op het bord. U zou niet anders willen.

Hoe mooi zou het zijn dat u van de ingrediënten die u dagelijks gebruikt ook de afkomst kent. Fairtrade Original maakt dit mogelijk. Zij zorgen ervoor dat zij de boer die het verbouwd persoonlijk kennen, dat hij of zij een eerlijke prijs ontvangt. Fairtrade probeert betere kansen te creëren door de boeren te leren samen te werken. Prachtig werk!

Zo doet Fairtrade Original dat

  • Het lokaal verbouwen, bereiden en verpakken van producten, dat is het grote doel
  • Fairtrade Original zoekt eerst lokale partners
  • Zij helpen met het ontwikkelen van de recepturen, vaak oude familie
  • recepten
  • Productie in land van herkomst
  • Het verbouwen van kruiden en specerijen gebeurd in een collectief
  • Samen staan de boeren sterk
  • Waar mogelijk wordt biologische teelt geleerd
  • Alle producten zijn lokaal verbouwd maar ook bereid en verpakt

Hun Curry, onze Curry en nu eenvoudig bij u thuis geleverd!

Ontmoet Khun Orapin

  • Woonplaats: Sisaket Thailand
  • Familie: drie volwassen zonen en haar man Sukon
  • Werk: peperboerin en kokkin bij dorpsceremonies en feesten

Het ochtendlicht schijnt in een schuine baan de keuken in. Khun Orapin snijdt zorgvuldig de ingrediënten voor de avondcurry. “Het geheim van een goede curry  is de tijd nemen om alle smaken aan elkaar te laten wennen”, zegt ze. “Ik kook op gevoel….  en mijn gevoel zegt dat er altijd veel verse chilipepers in mogen.”



Week aanbiedingen

Scharrelhoen filet
Aanbieding
Scharrelhoen filet
Het product Scharrelhoen filet is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Kipfilet van de scharrelhoen VanOnzeBoer is smaakvol, puur en sappig. Wellicht overbodig om te zeggen: dit kippen vlees is puur en 100 % vrij van antibiotica of andere toevoegingen.

Bereiding: Kipfilet is erg veelzijdig. U kunt het bakken in de pan of gesneden in blokjes lekker roerbakken.

Bestellen: u kunt de kipfilets al per stuk a ca. 190 gram bestellen. Keurig vers en vacuüm verpakt geleverd. Op de verpakking vindt u alle informatie omtrent afkomst en houdbaarheid.

Bekijk een grote variatie aan kiprecepten op onze receptenpagina.
----------------------------------------------------------------------------
De kippen VanOnzeBoer hebben een mooi en vrij leven in de buitenlucht. Ze hebben alle tijd gehad om te groeien, gewoon zoals het hoort. Overdag scharrelen ze hun kostje bij elkaar om aan het einde van de dag weer in stal op stok te gaan. Deze kwaliteit van leven vindt u terug in het vlees.
Dat proeft u niet alleen, dat vindt u ook terug in de structuur van het vlees. Het heeft een mooie bite maar is tegelijkertijd heel sappig.
€ 4.93
€ 4.55


Varkenshaas
Aanbieding
Varkenshaas
Het product Varkenshaas is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De varkenshaas ligt aan de binnenzijde van de haaskarbonade en is het onderste deel van de complete varkenshaas. De varkenshaas is aan de voorkant dik en rond en wordt naar achteren toe steeds dunner.

Tip ij het bakken: Slag het dunne achtereinde om naar voren en zet dit vast met een touwtje. Op die manier is de haas overal even dik en wordt de garing van het hele stuk mooi egaal. Het is een botermalse reep vlees en wordt veel gebruikt om kort te bakken, maar ook voor fondue en gourmet.
€ 5.16
€ 4.81


minute steak
Aanbieding
minute steak
Het product minute steak is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Een Minute Steak wordt ook wel eens Runderschnitzel genoemd. Het is een mals mager stukje rundvlees dat met de draad mee gesneden is. Ideaal om even om en om te bakken. Goed te gebruiken voor snelle gerechten zoals wokgerechten.
Haal de steaks een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg het vlees op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen
2
Strooi wat zout en peper op beide kanten van de steaks.
3
Zet een koekenpan op hoog vuur. Doe een klontje boter en een klein scheutje olie in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is.
4
Leg de steaks in de pan en schroei het vlees dicht: bak ze een halve minuut aan beide kanten tot ze bruin zijn. Zo behoud je de sappen in het vlees.
5
Zet het vuur nu iets lager, daardoor zal de boter niet verbranden. Niet te laag, anders kan het vlees niet goed bakken. Middelhoog is dus goed.
6
Voeg nog een klontje roomboter toe en schep de gesmolten boter over het vlees heen met een lepel.
7
Laat het vlees nog 1 tot 2 minuutjes in de pan bakken voor medium-rare / medium. Tip: Bak minute steaks niet te lang, dan wordt het vlees stug.
€ 4.13
€ 3.93


Verse varkens worst fijn
Aanbieding
Verse varkens worst fijn
Het product Verse varkens worst fijn is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De snippers die overblijven van het bewerken van het varkensvlees worden gekruid en gezouten en vervolgens gemalen. Na het malen wordt het deeg in een varkensdarm afgestopt. De worst wordt daarna aan de uiteinden dichtgebonden met speciaal worsttouw.

Haal de worst voor het bereiden even uit de koelkast en laat hem op temperatuur komen. Dan is de kans op het springen van de varkensdarm een stuk kleiner. Ook is het mogelijk om de worst heel even in bijna kokend water te leggen. De darm wordt dan wit en ook wat stugger waardoor hij niet zo snel scheurt. Laat de worst niet te lang in het warme water liggen want dan wordt de darm heel stug en taai. Droog de worst wel even af voor je gaat bakken.
€ 5.38
€ 4.88


Verse varkens worst grof
Aanbieding
Verse varkens worst grof
Het product Verse varkens worst grof is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Verse worst is in Nederland vooral bekend in de varianten fijne worst, grove worst en als saucijs.

Dit is de groffere variant. Magere snippers vormen de basis voor de grove verse worst. Over het algemeen wordt deze worst als vetter ervaren dan een fijne verse worst of saucijs. Niets is minder waar. Door de grovere stukjes spek lijkt de worst vetter. Een grove verse worst kan op dezelfde manier bereid worden als de fijne varianten.

Tip: Laat de worst na het bakken wel even liggen zodat hij tot rust kan komen. Dan verlies je minder sappen wanneer je hem aansnijdt.
€ 5.38
€ 4.88


riblap
Aanbieding
riblap
Het product riblap is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Een riblap is een samenvattende naam voor zowel fijne- als dikke rib.

Mager rundvlees, afkomstig van de voorvoet van het rund. Het vlees heeft een korte, fijne tot middelfijne vleesdraad en bevat weinig bindweefsel. Uitermate geschikt voor langzaam gegaarde gerechten. Slow cooking op zijn fijnst.

Riblappen in Braadpan leggen en even bruin laten worden aan beide kanten. Warm water toevoegen zodat het vlees net onder staat. Peper, zout (je kunt een laurierblaadje) toevoegen. Vlees 3 1/2 uur laten sudderen en zo nu en dan even keren. Ook zorgen dat het vlees onder het vocht blijft, dus af en toe wat warm water toevoegen
€ 3.09
€ 2.79


Gehakt Half om Half
Aanbieding
Gehakt Half om Half
Het product Gehakt Half om Half is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Een klassieker van de Hollandse keuken. half om half gehakt. Gehakt moet verser dan vers zijn, à la minute gedraaid en verpakt. Ons gehakt is puur en ongekruid. Het gehakt wordt gemaakt van speciaal geselecteerd mager vlees, dat vrij komt bij het uitsnijden van de verschillende vleessoorten als varkenshaas, varkensfilet, entrecote tournedos en ander vlees van de bovenbil. Het bestaat uit 50 % rund- en 50 % varkensvlees.
€ 1.69
€ 1.49


Shoarma pakket scharrelhoen
Aanbieding
Shoarma pakket scharrelhoen
Het product Shoarma pakket scharrelhoen is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Shoarmapakket van scharrelhoenfilet = Lekker, makkelijk en gelijk compleet!

Inhoud pakket voor 2 personen:
300 gram scharrelhoen filet shoarma|
2 medium pita broodjes
Bakje home made knoflooksaus

Het kippen vlees van onze scharrelhoen (300 gram) wordt door ons zelf in mooie reepjes gesneden en met een shoarma melange gekruid. Natuurlijk mag dan de lekker knoflooksaus (280 ml) niet ontbreken. Serveer het in de twee medium pita broodjes die het pakket compleet maken.

Onze Pitabroodjes zijn afkomstig van een speciale bakkerij De Jong in Almere. Deze bakker heeft dit al jaren als zijn specialiteit, ze maken deze broodjes al sinds 1967 van vader op zoon. Ze waren destijds de eerste producent van Pita broodjes in Nederland. De pitabroodjes hebben een karakteristieke smaak, aparte vorm en luchtige structuur. Want (H)eerlijk shoarmavlees verdient een (H)eerlijk broodje. Ook los te bestellen in small, medium en large

Shoarmakruiden: bevatten geen gluten of allergenen
€ 12.90
€ 9.50


Sabatier Mes Santoku
Aanbieding
Sabatier Mes Santoku
Het product Sabatier Mes Santoku is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Sabatier Couteau Santoku 18 cm. Allround professioneel koksmes
€ 49.95
€ 15.00


Sabatier Mes Chef
Aanbieding
Sabatier Mes Chef
Het product Sabatier Mes Chef is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Sabatier Couteau Chef 22 cm. Professioneel vleesmes
€ 49.95
€ 15.00


Sameneenkoekopen
The Feedback Company
9.6
Gemiddelde score op basis van: 2602 stemmen