Chat with us, powered by LiveChat
rundvlees
koop een koe
blonde d'Aquitaine
biologisch rundvlees
online vlees bestellen
biologisch eten

Wil jij ook ouderwets (h)eerlijk vlees eten?

Van rund, kip tot varken en direct van de boer.

  • Direct van de boer, bij u thuis bezorgd (Ook ’s avonds)
  • Een eerlijke prijs voor u én voor de boer
  • Honderden tevreden klanten met een gem. waardering van 9.6
  • Net zo voordelig als in de supermarkt

    Bekijk het volledige aanbod    
SamenEenKoeKopen was reeds te zien in uitgaven van:

Nieuw!!
Nu ook (h)eerlijk Rund-, varkens en kippenvlees apart bestellen

read-on

Vleessoorten

Vlees en Wijn: een geweldig duo.

Wist u dat er in Twente ook wijnvelden zijn?
Wijngaard Hof van Twente, inderdaad een échte Wijnboer uit onze regio.

Deze 20 jaar oude wijngaard staat internationaal bekend om kwalitatief hoogstaande wijnen van eigen ‘Twentse’ grond. Wij zijn echt blij met onze samenwerking.

Bekijk ons (H)eerlijke wijn assortiment en bestel een flesje wijn bij uw vlees.

‘Ie könt de leefde preuven in het glas’
Herman Finkers

Overeenkomstige belangen

Zoals u weet streven wij o.a. naar een eerlijke prijs voor u én voor de boer, dit komt 100% overeen met de missie van fairtrade:

"Streven naar een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken"

Geef de boer een gezicht

Weten van welke boer de ingrediënten komen die u als vanzelfsprekend in uw gerechten gebruikt. Waar komt de rijst in uw maaltijd precies vandaan, wie heeft er zo hard voor gewerkt en hoe?

100 % traceerbaarheid, daar zijn wij een groot voorstander van, neem ons vlees dat komt direct van de boer bij u op het bord. U zou niet anders willen.

Hoe mooi zou het zijn dat u van de ingrediënten die u dagelijks gebruikt ook de afkomst kent. Fairtrade Original maakt dit mogelijk. Zij zorgen ervoor dat zij de boer die het verbouwd persoonlijk kennen, dat hij of zij een eerlijke prijs ontvangt. Fairtrade probeert betere kansen te creëren door de boeren te leren samen te werken. Prachtig werk!

Zo doet Fairtrade Original dat

  • Het lokaal verbouwen, bereiden en verpakken van producten, dat is het grote doel
  • Fairtrade Original zoekt eerst lokale partners
  • Zij helpen met het ontwikkelen van de recepturen, vaak oude familie
  • recepten
  • Productie in land van herkomst
  • Het verbouwen van kruiden en specerijen gebeurd in een collectief
  • Samen staan de boeren sterk
  • Waar mogelijk wordt biologische teelt geleerd
  • Alle producten zijn lokaal verbouwd maar ook bereid en verpakt

Hun Curry, onze Curry en nu eenvoudig bij u thuis geleverd!

Ontmoet Khun Orapin

  • Woonplaats: Sisaket Thailand
  • Familie: drie volwassen zonen en haar man Sukon
  • Werk: peperboerin en kokkin bij dorpsceremonies en feesten

Het ochtendlicht schijnt in een schuine baan de keuken in. Khun Orapin snijdt zorgvuldig de ingrediënten voor de avondcurry. “Het geheim van een goede curry  is de tijd nemen om alle smaken aan elkaar te laten wennen”, zegt ze. “Ik kook op gevoel….  en mijn gevoel zegt dat er altijd veel verse chilipepers in mogen.”



Week aanbiedingen

kogel biefstuk
Aanbieding
kogel biefstuk
Het product kogel biefstuk is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Kogelbiefstuk is na de biefstuk van de haas het malste stukje vlees, het is dan ook een luxere biefstuksoort. Deze biefstuk wordt gesneden van de kogel van de bovenbil van een koe, dicht bij het kogelgewicht, vandaar de naam kogel biefstuk.

De kogelbiefstuk heeft een prachtige zeer malse structuur en is kort van draad hierdoor is dus vooral geschikt om snel en heel heet te bakken of te grillen.

In de supermarkt aangeboden biefstuk is meestal machinaal bewerkt, geplet en ruitvormig ingekerfd om het vlees malser te maken. Dat is bij ons niet nodig, deze gerijpte kogelbiefstuk smelt op de tong.
€ 4.88
€ 4.49
 
rib-eye
Aanbieding
rib-eye
Het product rib-eye is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De rib-Eye steak ook wel gewoon rib-Eye genoemd is een variant van biefstuk. Het vlees voor een rib-Eye steak wordt gesneden uit de rib van het rund. Een prachtig licht gemarmerd stuk vlees. Doordat het, in het vlees verweven, vet tijdens het bakken smelt krijgt u een super mals sappig stuk vlees.
Het vlees is zachter dan dat van de lende. Vergelijkbaar met de Rib-Eye is de rib-rack, met als verschil dat het been er bij de rib-rack nog in zit. Wie een Rib-Eye steak besteld kan een groot stuk vlees verwachten. Een Rib-Eye is ook een favoriet op de BBQ
Rib-Eye heeft zijn naam te danken aan het feit deze wordt gesneden van de “Eye of the rib”, zoals de buitenkant van de rib ook wel wordt genoemd

Rib-Eye is doorregen vlees en hoeft niet lang te worden gebakken. Doet u dat wel, dan kan het vlees “doorslaan” en taaier worden dan nodig. Dat zou jammer zijn. Na het bakken even laten rusten voordat u serveert – dan komen alle sappen van de Rib-Eye op de juiste plaats en wordt hij nog malser. En dan…aan tafel! Een andere methode die bij de betere “kookgekken” in trek is, is het vlees gevaccumeerd laten garen tot 50℃ (sous-vide) en vervolgens heel snel (paar seconden) op heel hoog vuur van een korstje voorzien
€ 6.44
€ 5.99
 
Schouderkarbonade
Aanbieding
Schouderkarbonade
Het product Schouderkarbonade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Schouderkarbonade is eigenlijk het verkeerde woord voor dit mooie vlees want het komt uit de nek van het beestje. Je zou dus ook een flink stuk procureur kunnen halen en daar zelf dikke karbonades uit kunnen snijden.

De schouderkarbonade heeft na de halskarbonade het meeste vet en daardoor ook veel smaak. Hij wordt gesneden uit de intensief gebruikte spiermassa rond de schouder en is dus wat taaier.

Het advies is dan ook om deze karbonade wat langer te bakken (circa 15 minuten). En dan heb je een van de lekkerste en sappigste karbonades die je kunt wensen. Hij heeft weinig been; zonder been ‘verandert’ deze karbonade in schouderfilet.
€ 3.93
€ 3.43
 
hamburgers
Aanbieding
hamburgers
Het product hamburgers is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Meestal wordt het vlees van de borst of de runderrib gebruikt. Het vlees voor de hamburger mag niet al te fijn gemalen worden. Een goed hamburger wordt vaak 2 keer gemalen maar dan door de grover 8 mm plaat. Dat geeft precies de juiste structuur.

Het vlees voor de hamburger moet een bepaald vetgehalte hebben. Het vlees van een Blonde DÁquitaine is niet vet dus ook onze hamburgers zijn niet vet, wel lekker sappig en smaakvol. De hamburgers bevatten geen E-nummers, slechts Peper, zeezout en nootmuskaat. 100 % gluten- en allergenen- vrij.

De hamburger kan als stukje vlees bereid worden in een pan of op de grill/BBQ.
Lekker tussen een broodje met tomaat, uit, bacon, kaas etc. Ook heerlijk als smakelijk stukje vlees bij uw gewone maaltijd.
€ 2.13
€ 1.93
 
zijlende
Aanbieding
zijlende
Het product zijlende is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De zijlende komt uit de dikke lende van het rund. Door de fijne vleesdraad is dit op de ossenhaas na het meest malse stukje biefstuk dat er is. Een zijlende weegt maximaal 800 gram en is ook erg lekker om in zijn geheel te bakken of voor op de bbq.

Basis bereiding:

Laat de zijlende een half uur voor het koken op temperatuur komen.
Kruid het vlees naar wens, peper en zout is genoeg.
Maak een koekenpan goed heet. Nu een stukje boter met een klein scheutje olie in de pan doen. Hierdoor wordt de temperatuur waarmee het vlees gebakken wordt iets verhoogd en schoeit het vlees goed dicht.
Leg het vlees in de pan. Bak het op hoog vuur in 1 minuut rondom bruin.
Houdt u van rose gebakken vlees, bak het vlees circa 2-3 minuten aan iedere kant.
Blijf het vlees tijdens het bakken in beweging houden. Dit kun je doen door het met een spatel of tang door de pan te bewegen.
Prik nooit in vlees dat klaar gemaakt wordt, hierdoor prikt u het vlees 'lek '.
Tot slot het vlees uit de pan halen en losjes in in aluminiumfolie. Laat ze nog een 10 minuten rusten.
€ 20.49
€ 19.49
 
Scharrelkipsate
Aanbieding
Scharrelkipsate
Het product Scharrelkipsate is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
€ 6.75
€ 6.28
 
Gehakt Half om Half
Aanbieding
Gehakt Half om Half
Het product Gehakt Half om Half is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Een klassieker van de Hollandse keuken. half om half gehakt. Gehakt moet verser dan vers zijn, à la minute gedraaid en verpakt. Ons gehakt is puur en ongekruid. Het gehakt wordt gemaakt van speciaal geselecteerd mager vlees, dat vrij komt bij het uitsnijden van de verschillende vleessoorten als varkenshaas, varkensfilet, entrecote tournedos en ander vlees van de bovenbil. Het bestaat uit 50 % rund- en 50 % varkensvlees.
€ 1.44
€ 1.31
 
Shoarma spies van Scharrelhoen
Aanbieding
Shoarma spies van Scharrelhoen
Het product Shoarma spies van Scharrelhoen is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
€ 6.75
€ 6.28
 
Gyros spies van Scharrelhoen
Aanbieding
Gyros spies van Scharrelhoen
Het product Gyros spies van Scharrelhoen is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
€ 6.75
€ 6.28
 
Spareribs Gegaard
Aanbieding
Spareribs Gegaard
Het product Spareribs Gegaard is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
We kennen ze allemaal, veelal van de BBQ Spareribs maar zeker ook van de eigen gemaakte erwtensoep.
Ze worden ook wel 'magere ribbetjes' genoemd.
Het zijn delen van de varkensribben. Deze zijn te vinden onder de maag, borst en achter de schouders.


Het garen van de Spare Ribs neemt tijd én ze zijn zo onhandig groot. Daarom bieden wij aan dit alvast voor u te doen. Wanneer u de Spare Ribs dan alleen nog maar even marineert met onze zoete rooksmaak marinade en op de BBQ klaarmaakt, geniet u van de meest lekkere Spare Ribs die u ooit geproefd heeft.
€ 20.90
€ 18.90
 
Spare-ribs
Aanbieding
Spare-ribs
Het product Spare-ribs is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De spareribs zoals wij die tegenwoordig eten worden veelal gesneden van de magere buik of van de ribbetjes die op de karbonadestrook aanwezig zijn.. Bij de ribbetjes van de varkensbuik wordt het overtollige spek verwijderd waardoor alleen de botjes met een lekkere laag vlees overblijven.
Onze Spareribs zijn vers voor u gesneden en worden zonder kruiden of marinade aangeboden.

Basis Bereiding

Haal de spareribs een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Om lekkere malse spareribs te bereiden, moet je de spareribs eerst voorkoken. Kook de spareribs ongeveer 45 minuten in zout water. De spareribs moeten net onder staan. Laat de spareribs goed uitlekken.
Dep de spareribs vlak voor het bakken droog met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden
Verhit op hoog vuur een braadmiddel in een koekenpan en wacht tot dit bruin kleurt.
Braad de spareribs in 2 minuten rondom bruin. Zet de spareribs vervolgens nog een kwartiertje in de oven. Maak nu de marinade van bijvoorbeeld: chilisaus, ketjap en honing. Haal de spareribs voor de laatste 2 minuten uit de oven en smeer ze in met de marinade. Zet de spareribs met marinade nog 2 minuten in de oven. Door de marinade pas op het laatst op het vlees te smeren voorkom je dat je marinade of kruiden verbranden. Eet smakelijk!
€ 16.50
€ 14.90
 
Procureur zonder been
Aanbieding
Procureur zonder been
Het product Procureur zonder been is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De procureur of varkensnek wordt gesneden uit de voorbout. Varkensnek is een geliefd stuk voor rollades.

Procureur is minder duur, maar wel zeer sappig en daarom heerlijk als braadstuk met maximale smaak. Lekker lang laten garen, dan is de procureur op zijn best.

Ook is het de basis van pulled pork, een heerlijke Amerikaanse lekkernij.

Basis bereiding:

een flinke procureur (500 tot 750 gram)
150 gram boter
2 dl water
2 eetlepels olijfolie
peper
zout
Bereiding:

Zorg ervoor dat de procureur voor het braden op kamertemperatuur is, dus haal het minimaal een half uur voor gebruik uit de koelkast. Dep het vlees met een stuk keukenpapier droog en bestrooi het rondom, naar smaak, met peper en zout. Verwarm de oven voor op 150 graden. Smelt in een braadpan de boter, voeg hier ook de olijfolie aan toe om te voorkomen dat de boter verbrand. Als het schuim van de boter is verdwenen kun je de procureur rondom dichtschroeien. Zodra het vlees rondom dicht is zet je het vuur laag en voeg je voorzichtig het water toe. Sluit de braadpan met een zwaar deksel en plaats het geheel in de oven. Braad het vlees in 30 tot 45 minuten rosé tot gaar. Laat na het braden het vlees nog een 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
€ 15.50
€ 13.50
 
Sabatier Mes Chef
Aanbieding
Sabatier Mes Chef
Het product Sabatier Mes Chef is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Sabatier Couteau Chef 22 cm. Professioneel vleesmes
€ 49.95
€ 15.00
 
Sabatier Mes Santoku
Aanbieding
Sabatier Mes Santoku
Het product Sabatier Mes Santoku is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Sabatier Couteau Santoku 18 cm. Allround professioneel koksmes
€ 49.95
€ 15.00
 
Sameneenkoekopen
The Feedback Company
9.6
Gemiddelde score op basis van: 2108 stemmen