Chat with us, powered by LiveChat
rundvlees
koop een koe
blonde d'Aquitaine
biologisch rundvlees
online vlees bestellen
biologisch eten

Wil jij ook ouderwets (h)eerlijk vlees eten?

Van rund, kip tot varken en direct van de boer.

 • Direct van de boer, bij u thuis bezorgd (Ook ’s avonds)
 • Een eerlijke prijs voor u én voor de boer
 • Honderden tevreden klanten met een gem. waardering van 9.6
 • Net zo voordelig als in de supermarkt

    Bekijk het volledige aanbod    
SamenEenKoeKopen was reeds te zien in uitgaven van:

Nieuw!!
Nu ook (h)eerlijk Rund-, varkens en kippenvlees apart bestellen

read-on

Vleessoorten

Vlees en Wijn: een geweldig duo.

Wist u dat er in Twente ook wijnvelden zijn?
Wijngaard Hof van Twente, inderdaad een échte Wijnboer uit onze regio.

Deze 20 jaar oude wijngaard staat internationaal bekend om kwalitatief hoogstaande wijnen van eigen ‘Twentse’ grond. Wij zijn echt blij met onze samenwerking.

Bekijk ons (H)eerlijke wijn assortiment en bestel een flesje wijn bij uw vlees.

‘Ie könt de leefde preuven in het glas’
Herman Finkers

Overeenkomstige belangen

Zoals u weet streven wij o.a. naar een eerlijke prijs voor u én voor de boer, dit komt 100% overeen met de missie van fairtrade:

"Streven naar een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken"

Geef de boer een gezicht

Weten van welke boer de ingrediënten komen die u als vanzelfsprekend in uw gerechten gebruikt. Waar komt de rijst in uw maaltijd precies vandaan, wie heeft er zo hard voor gewerkt en hoe?

100 % traceerbaarheid, daar zijn wij een groot voorstander van, neem ons vlees dat komt direct van de boer bij u op het bord. U zou niet anders willen.

Hoe mooi zou het zijn dat u van de ingrediënten die u dagelijks gebruikt ook de afkomst kent. Fairtrade Original maakt dit mogelijk. Zij zorgen ervoor dat zij de boer die het verbouwd persoonlijk kennen, dat hij of zij een eerlijke prijs ontvangt. Fairtrade probeert betere kansen te creëren door de boeren te leren samen te werken. Prachtig werk!

Zo doet Fairtrade Original dat

 • Het lokaal verbouwen, bereiden en verpakken van producten, dat is het grote doel
 • Fairtrade Original zoekt eerst lokale partners
 • Zij helpen met het ontwikkelen van de recepturen, vaak oude familie
 • recepten
 • Productie in land van herkomst
 • Het verbouwen van kruiden en specerijen gebeurd in een collectief
 • Samen staan de boeren sterk
 • Waar mogelijk wordt biologische teelt geleerd
 • Alle producten zijn lokaal verbouwd maar ook bereid en verpakt

Hun Curry, onze Curry en nu eenvoudig bij u thuis geleverd!

Ontmoet Khun Orapin

 • Woonplaats: Sisaket Thailand
 • Familie: drie volwassen zonen en haar man Sukon
 • Werk: peperboerin en kokkin bij dorpsceremonies en feesten

Het ochtendlicht schijnt in een schuine baan de keuken in. Khun Orapin snijdt zorgvuldig de ingrediënten voor de avondcurry. “Het geheim van een goede curry  is de tijd nemen om alle smaken aan elkaar te laten wennen”, zegt ze. “Ik kook op gevoel….  en mijn gevoel zegt dat er altijd veel verse chilipepers in mogen.”Gourmetten - voor ieder wat wils

Ga bewust met vlees om en stel uw eigen gourmetschotel samen.

Zo kunt u voor volwassenen kiezen voor bijvoorbeeld gerijpte tournedos of entrecote en een lekker stukje wild, terwijl de kinderen lekker genieten van de door onze slager gemaakte mini worstjes, hamburgers of zelfs shoarma en kip.

Maak uw keuze uit de verschillende soorten, gewichten en bestel alleen die aantallen die u ook daadwerkelijk gaat klaarmaken.

Levering: vlees per vleessoort vers vacuüm verpakt, voorzien van etiket

Kies bewust: om verspilling en overbodig gebruik van plastic te voorkomen.

kogel biefstuk
kogel biefstuk
Het product kogel biefstuk is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Kogelbiefstuk is na de biefstuk van de haas het malste stukje vlees, het is dan ook een luxere biefstuksoort. Deze biefstuk wordt gesneden van de kogel van de bovenbil van een koe, dicht bij het kogelgewicht, vandaar de naam kogel biefstuk.

De kogelbiefstuk heeft een prachtige zeer malse structuur en is kort van draad hierdoor is dus vooral geschikt om snel en heel heet te bakken of te grillen.

In de supermarkt aangeboden biefstuk is meestal machinaal bewerkt, geplet en ruitvormig ingekerfd om het vlees malser te maken. Dat is bij ons niet nodig, deze gerijpte kogelbiefstuk smelt op de tong.

1. Haal de biefstukken uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
2. Neem een koekenpan waar de biefstukken in passen en verwarm hem op hoog vuur.
3. Zet het vuur lager en laat de pan op laag vuur staan; de pan mag niet meer ‘walmen’.
Als de pan iets is afgekoeld, de boter erin doen. Breng de temperatuur weer iets omhoog. Laat de boter uitbruisen en lichtbruin worden. Pas op dat de boter niet verbrandt.
4. Leg de biefstukken in de pan met matig vuur. De biefstukken moeten wel ‘bakken’. Als de temperatuur te laag is, dan is het meer ‘koken’. Dus wees creatief met de temperatuurregeling.
5. Bak eerst aan één zijde. Beweeg het vlees voorzichtig met een tang, niet met een vleesvork. Draai om na ongeveer 1,5 min. Draai het vuur iets hoger, de pan koelt iets af vanwege de temperatuur van de nog niet gebakken vleeskant. Bak verder aan deze zijde wederom 1,5 min.
6. Haal het vlees nu uit de pan leg het op een bord den dek af met plastic- of aluminiumfolie.

ideetjes:
Giet alleen het vet uit de pan, voeg nu de gesneden uitjes toe, laat even fruiten, voeg de peterselie toe. Dan afblussen voor de jus. Dit kan naar behoefte met bijvoorbeeld:
– Water, zout en peper
– Witte wijn en jus
– Rode wijn en jus
– Witte wijn en pesto
Verwijder het plastic van de biefstukken.
Bestrooi nu met zeezout en vers gemalen zwarte peper.
De eventuele vleessappen toevoegen aan de saus
€ 1.67
 
tournedos
tournedos
Het product tournedos is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De tournedos is het meest zachte stukje vlees van het rund. Het wordt gesneden van het middelste gedeelte van de ossenhaas. De ossenhaas is zo zacht omdat het een spier is die geen werk verricht. De tournedos bestaat uit lange haas + kop en heeft soms een lichte vetdooradering.

Toepassingen
Om te bakken, grilleren, roerbakken en barbecueën als tournedos of in zijn geheel.
€ 2.49
 
entrecote
Aanbieding
entrecote
Het product entrecote is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Wanneer je het woord Entrecote letterlijk vertaald, betekent het ''tussen de ribben''. Dit stukje vlees werd vroeger ook daadwerkelijk uit het ribgedeelte gesneden.
Tegenwoordig wordt een entrecote gesneden van de dunne lende met daaraan een klein vetrandje. De mooie marmering zorgt voor een échte smaakmaker vooral wanneer het een entrecote is van een prachtige Blonde D'Aquitaine.

De entrecote voor het bereiden op kamer temperatuur laten worden.
Allereerst de pan goed verhitten en daarna ook het bakmiddel heet laten worden.
Leg de entrecote in de pan en bak deze aan elke kant 2 a 3 minuten. Laat het vlees stil aanbraden, zo ontstaat er een mooi bruin baklaagje. Niet prikken in het vlees, daardoor verliest het vocht en dat is jammer. Neem de entrecote uit de pan en laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie 1 tot 2 minuten rusten. Hierna naar wens op smaak maken. Proef ook eens zonder kruiden, dit gerijpte vlees heeft al veel smaak van zichzelf.
€ 2.17
€ 2.07
 
runderworstjes
runderworstjes
Het product runderworstjes is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Runderworst of ook wel rundersaucijs is een worst gemaakt van rundergehakt, door onze slager gekruid met alleen zeezout, nootmuskaat en peper. 100 % E-nummer- en glutenvrij.

Een saucijs wordt in ongeveer 15 minuten gaar gebakken in een braadpan. En is bij veel gerechten te gebruiken. De saucijs kan ook worden bereid op de barbecue of onder de grill.

Lekker ideetje: haal de inhoud uit de saucijs, leg dit op een door midden gesneden hard broodje, (misschien nog iets kruiden naar smaak) en even onder de grill.
€ 0.80
 
hamburgers
hamburgers
Het product hamburgers is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Meestal wordt het vlees van de borst of de runderrib gebruikt. Het vlees voor de hamburger mag niet al te fijn gemalen worden. Een goed hamburger wordt vaak 2 keer gemalen maar dan door de grover 8 mm plaat. Dat geeft precies de juiste structuur.

Het vlees voor de hamburger moet een bepaald vetgehalte hebben. Het vlees van een Blonde DÁquitaine is niet vet dus ook onze hamburgers zijn niet vet, wel lekker sappig en smaakvol. De hamburgers bevatten geen E-nummers, slechts Peper, zeezout en nootmuskaat. 100 % gluten- en allergenen- vrij.

De hamburger kan als stukje vlees bereid worden in een pan of op de grill/BBQ.
Lekker tussen een broodje met tomaat, uit, bacon, kaas etc. Ook heerlijk als smakelijk stukje vlees bij uw gewone maaltijd.
€ 0.86
 
Varkenshaas
Varkenshaas
Het product Varkenshaas is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De varkenshaas ligt aan de binnenzijde van de haaskarbonade en is het onderste deel van de complete varkenshaas. De varkenshaas is aan de voorkant dik en rond en wordt naar achteren toe steeds dunner.

Tip ij het bakken: Slag het dunne achtereinde om naar voren en zet dit vast met een touwtje. Op die manier is de haas overal even dik en wordt de garing van het hele stuk mooi egaal. Het is een botermalse reep vlees en wordt veel gebruikt om kort te bakken, maar ook voor fondue en gourmet.
€ 0.97
 
Schnitzel ongepaneerd
Schnitzel ongepaneerd
Het product Schnitzel ongepaneerd is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Een varkensschnitzel is een dun lapje vlees, dat is platgeslagen. Het is afkomstig van de varkensham of fricandeau.

Schnitzels zijn ‘met de draad mee’ van een stuk fricandeau gesneden, hierdoor trekt het vlees tijdens de bereiding niet krom. Deze ongepaneerde schnitzels altijd even door de bloem wentelen voor het bakken voor een mooi eind resultaat.
€ 0.93
 
Slavinken
Slavinken
Het product Slavinken is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De slavink zoals onze slager ze maakt bestaat uit een doorregen speklapje gevuld met gekruid varkensgehakt. Gemengde kruiden als koriander, peper, gember en foelie. Zowel de blinde vink als de slavink zijn 100% gluten en allergenen vrij.

bereiding advies: 10-15min. 15 minuten braden I
€ 0.99
 
Shoarma varkensvlees
Shoarma varkensvlees
Het product Shoarma varkensvlees is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
€ 0.69
 
gerookt spek
gerookt spek
Het product gerookt spek is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Een mooi dondergekleurd stuk spek, precies zoutgenoeg en mooi mager gerookt buikspek vanons eigen buitenvarken. Heerlijk voor uw pannenkoeken, leuk op brood, prima te gebruiken voor uitsmijters, quiche Lorraine enzovoort. Ongesneden, zodat u uw fantasie de vrije loop kunt laten!
€ 2.70
 
Kipfilet
Kipfilet
Het product Kipfilet is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
€ 0.89
 
Sameneenkoekopen
The Feedback Company
9.6
Gemiddelde score op basis van: 2423 stemmen