Posted on: 20-05-2021 | Door: Kirsten | Categorie : Zo gemaakt
Airfryer baktijden en bereidingstijden

Wanneer u de airfryer alleen nog maar gebruikt voor het klaarmaken voor snelle afbakbroodjes, frietjes of snacks, mist toch wat. Het klaarmaken van vlees in de airfryer levert u in een mum van tijd een restaurantwaardig stukje vlees. Ook het mooie kwaliteit vlees VanOnzeBoer.nl kan in de airfryer klaargemaakt worden. Door de egale verwarming rondom het vlees krijgt u een mals stukje mooi gegaard vlees met een krokant korstje.

Soorten vlees voor de Airfryer

Eigenlijk kunnen de meeste vleessoorten ook in de airfryer bereid worden. Wij vinden dat u het beste de stelregel kunt aanhouden ‘kan het vlees op een BBQ klaargemaakt worden, dan kan het ook in de airfryer’. Biefstuk, worstjes en zelfs grotere stukken vlees of wat denkt u van een gerecht als gevulde paprika’s met gehakt. Kan allemaal in dit apparaat klaargemaakt worden.

 

Baktijden verschillende vleessoorten

Net als bij het gebruik van een kerntemperatuurmeter is het handig te weten wanneer het vlees voldoende gegaard is. Daarom hebben wij een mooi lijstje voor u gemaakt van de meest voorkomende vleessoorten te gebruiken in de airfryer.

 

Beenham   52 min. op 180ºC
Biefstuk (Medium)
  8 min. op 200ºC
Biefstuk (Rare)   6 min. op 180ºC
Biefstuk (Well-done)   10 min. op 180ºC
Biefstuk van de haas
  5 min, op 200ºC
Blinde vink   15 min. op 180ºC
Bloedworst
  10 min. op 180ºC
Braadworst
  12 min. op 180ºC
Cordon blue
  10 min. op 180ºC
Drumsticks kip
  10 min. op 180ºC daarna 10 min. op 150ºC
Hamlappen   8 min. op 170ºC
Kalkoenfilet   10 min. op 200ºC daarna 10 min. op 150ºC
Kip   32 min. op 180ºC
Kippenpoten   10 min. op 200ºC daarna 10 min. op 150ºC
Kiprollade   25 min. op 170ºC daarna 5 min. op 190ºC
Ribeye
  6 min. op 180ºC
Ribkarbonade    12 min. op 180ºC
Rosbief   10 min. op 200ºC daarna 10 min. op 180ºC
Rundergehakt   9 min. op 200ºC
Rundersaucijsjes   11 min. op 180ºC
Rundervink   15 min. op 180ºC
Schouderkarbonade   12 min. op 180ºC
Shoarma   10 min. op 180ºC
Slavinken   5 min. op 200ºC, daarna 9 min. op 160°C
Speklapjes   15 minuten op 180ºC
Tartaartje   8 minuten op 200°C
Varkenshaas   20 minuten op 200°C
Varkensoester   10 minuten op 180°C
     

 Tips: Gebruik niet té vet vlees, het vlees van onze dieren is daarmee uitstekend geschikt.

         Gebruik een druppeltje olie voor het verkrijgen van een nóg krokanter korstje.

 

 

 

 

 

Ingrediënten


Dit heb je nodig:

Bereiding


En zo maak je het:
Door Kirsten op 20-05-2021