Posted on: 20-04-2021 | Door: Kirsten | Categorie : BBQ
BBQ schoonmaken - Zo doe je dat heel eenvoudig

Veel mensen houden van buiteneten en steken daarbij de BBQ aan. Samen met familie en vrienden genieten van smaakvolle zomeravonden. Na al die gezelligheid vergeten we vaak de BBQ schoon weg te zetten. Vandaar dat er voorafgaand aan een nieuw BBQ seizoen een schoonmaakklus staat te wachten. Dit kan zonder milieu onvriendelijke schoonmaakmiddelen en hoeft niet veel werk te zijn, wanneer je maar de juiste methodes weet.

Het zonnetje komt weer tevoorschijn, tijd om de BBQ uit de winterslaap te halen!

Nu de temperaturen gaan stijgen, het zonnetje steeds vaker tevoorschijn komt,  de bollen de grond uitschieten…. Is het tijd om de BBQ weer tevoorschijn te halen! 

Naast de dikke stoflaag is het vaak zo dat het rooster na de laatste BBQ niet helemaal schoon is weggezet. De grote schoonmaakbeurt is dus aan het begin van het nieuwe BBQ-seizoen geen overbodige luxe. 

Je kan natuurlijk te werk gaan met schuursponzen, staalborstels en milieu onvriendelijke schoonmaakmiddelen. Dat kost veel kracht en energie en het resultaat laat vaak te wensen over. Probeer het eens op deze manier. Werkt gemakkelijke met een verbluffend resultaat.

 

Methode 1:

Snij een ui doormidden en wrijf hiermee over het nog warme rooster. Het vuil laat direct los. Even met een doekje schoon wrijven, rooster omdraaien en zo ook de andere kant doen. Raakt de ui een beetje uitgedroogd, gebruikt dan de nadere helft.

Methode 2:

Ooit van het wondermiddeltje Baking Soda gehoord? Nou het werkt fantastisch. Los in 1 eetlepel water 3 eetlepels soda op. Maak er een lekker papje van. Met een spons of doekje kan je dit nu op het rooster smeren. Laat het nu 10 minuten drogen en intrekken. Nu met een emmer water een natte spons erover heen en al het vuil schuift eraf. Nog even na wrijven en het rooster is weer schoon.

 

Wanneer het rooster nu schoon en droog is het voor het behoud van het rooster goed om het een beetje in te smeren met olie. Dit voorkomt roest.

Vergeet niet de bak onder het rooster schoon te maken, verwijder vooral ook alle voedselresten.

Nu dit allemaal schoon is, kan de buitenkant van de BBQ lekker met een sopje afgenomen worden.

 

 

Top, het BBQ seizoen kan beginnen.

Geniet ervan!

Ingrediënten


Dit heb je nodig:

Bereiding


En zo maak je het:
Door Kirsten op 20-04-2021