Posted on: 01-05-2020 | Door: Kirsten | Categorie : Wijn
Twentewijn: kwaliteitswijn uit de regio

Wist u dat er in Twente ook échte wijnvelden zijn?
Wijngaard Hof van Twente, inderdaad een échte Wijnboer uit onze regio.

Roelof en Ilse Visscher zijn de eigenaren van Wijngaard Hof van Twente in Bentelo. De Twentse wijngaard is op 1 januari 2000 opgericht. Roelof Wilde van kinds af aan altijd al boer worden. Na jaren als boerenknecht te hebben gewerkt in Boekelo en na afronding van de Hoge Landbouwschool in Deventer werd hij manager bij de CVAB, argarische bedrijfsverzorging. Maar het bleef toch kriebelen; zelf op het land iets laten ontstaan. Hij werd wijnboer en wist zijn droom te verwezelijken door de realisatie van 3 wijngaarden in Boekelo.

13 mei 2000 werd de eerste wijngaard gerealiseerd aan de Kloetenweg met de aanplant van resistente druivensoorten, die vroegrijp zijn en resistenter. Soorten die in dit klimaat goed gedijen en waarmee op duurzame wijze druiven kunnen worden geteelt. Voornamelijk Regent (blauw) en Johanniter (wit). In 2001 kwam er aan de Suetersweg nog eens een hectare bij, voornamelijk Regent en later Solaris (wit). Tenslotte werd er in 2005 aan de Hagmolenbeek nog eens ruim 2 hectare aangeplant met Solaris, Johanniter), Sauvignier gris (wit) en Pinotin (blauw). Met meerdere (internationale) erkenningen in de vorm van medailles bij wijnconcoursen, wordt bewezen dat de Twentse wijn kwaliteit heeft.

Ondertussen zijn Roelof en Ilse ook voor andere wijnboeren wijn gaan maken en staat er een grote professionele wijnmakerij in Bentelo. De wijngaarden en de wijnmakerij zijn zeker een bezoekje waard!

In 2020 wordt het 20 jarige jubileum gevierd! Een extra hectare wordt aangeplant, met Sauvignier Gris en Pinot Noir (blauw) waarmee het arsenaal op 6,5 ha komt, goed voor 25000 liter Twentse wijn. Er wordt in Bentelo rode, witte en roséwijn gemaakt, maar ook speciale wijnen, zoals een mousserende Parel, een Sueterie Sterk (portwijn) en een Edelzoet (dessertwijn). 

Op het erf hebben mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt een werkplek gevonden in de vorm van dagbesteding. Samen met de duurzame wijze van produceren wordt de Wijngaard Hof van Twente als een sociale onderneming omschreven. Eerlijke, heerlijke wijnen van dichtbij! 

Wilt u deze wijn bestellen? Ons assortiment  

Ingrediënten


Dit heb je nodig:

Bereiding


En zo maak je het:
Door Kirsten op 01-05-2020