Chat with us, powered by LiveChat

VanOnzeBoer

Categorie: Bereiding tips
Marinades en Laksauzen
Posted on: 09-05-2022 | Door: Kirsten | Categorie : Bereiding tips

Er zijn veel mogelijkheden om een alom bekend vleesgerecht een lekkere twist te geven. Denk daarbij aan marinades. Maar heeft u al eens gebruikt gemaakt van laksauzen? Het werkt net even anders, handig in gebruikt en erg lekker.


Door Colette Beyne op 09-05-2022
Maten en gewichten
Posted on: 16-02-2022 | Door: Kirsten | Categorie : Bereiding tips

Een recept opstellen is niet altijd even makkelijk. Regelmatig word ik op onduidelijkheden gewezen. Bij het klaarmaken van gerechten komt het niet altijd zo nauw. Hoe anders is dit bij het maken van taarten en gebak. En trouwens ook niet iedereen staat met een weegschaal op zijn of haar aanrecht. Bij onze recepten maken wij ook gebruik van de eenheden mespuntje en snufje. Maar hoeveel is dat nu eigenlijk?

Voorbeeld: 1 snufje zout is een hoeveelheid van 0,3 tot 0,4 gram, vervolgens zijn 3 a 4 snufjes zout weer net zoveel als 1 mespuntje zout. Dit is op zijn minst verwarrend.

 


Door Colette Beyne op 16-02-2022
Vlees bakken
Posted on: 01-02-2022 | Door: Kirsten | Categorie : Bereiding tips

Wanneer u een mooi stukje vlees en de juiste pan heeft gekozen. Kan het bakken en braden beginnen.
Hier volgen enkele tips waar u eventjes op kunt letten voor het behalen van een nog beter resultaat.

Natuurlijk vraagt iedere vleessoort zo zijn eigen bereiding. Maar er zijn basis regels die eigenlijk altijd van toepassing zijn. Zeker de moeite waard om rekening mee te houden want ze maken van een doorsnee stukje vlees, een perfect stukje vlees. Het begint met het vlees dat u koopt. Wilt u puur vlees met een fantastisch bite en smaak dan bestelt u vlees VanOnzeBoer. Laten we er vanuit gaan dat u een mooi stuk vlees in uw koelkast
heeft liggen.  


Door Colette Beyne op 01-02-2022
Gevulde Kerstkalkoen
Posted on: 10-11-2021 | Door: Kirsten | Categorie : Bereiding tips

Een feestelijk gedekte tafel, iedereen zit vol verwachting te kijken. Daar is hij dan, de Kerstkalkoen! Hoe zal hij smaken. De grootste angst van iedere kok is de vraag, zal hij niet te droog zijn. Daar hebben een oplossing voor. Met dit heerlijke recept heeft u bijna de garantie dat u een smakelijke sappig kalkoen op tafel kunt zetten.


Door Colette Beyne op 10-11-2021
Vlees snijden doet u zo
Posted on: 18-08-2021 | Door: Kirsten | Categorie : Bereiding tips

Wanneer u mooi vlees heeft gekocht wilt u het ook uiterst zorgvuldig bereiden om er op die manier maximaal van te genieten.Het snijden van vlees in mooie plakken of stukken is aan bepaalde regels gebonden. Om nog meer van uw vlees te genieten is het een must om dit te weten. Zie het als een kleine masterclass vlees snijden of wel  trancheren.


Door Colette Beyne op 18-08-2021
Meten is Weten
Posted on: 03-06-2021 | Door: Kirsten | Categorie : Bereiding tips

Heeft u een mooi stuk vlees gekocht en wilt u die bereiden in de pan, oven of op de BBQ? Of bent u van plan een lekker sappig kippetje op BBQ klaar te maken? Dan is de stelregel Meten is Weten zeer van toepassing. Met een kernthermometer binnen handbereik kan er eigenlijk niets misgaan. In deze blog leggen ik u alles uit over kerntemperaturen, hoe u ze meet en wat de belangrijkste temperaturen zijn


Door Colette Beyne op 03-06-2021
Colette Beyne

Colette Beyne

Als klein meisje stond ik in restaurants bijna met mijn neus op de tafeltjes van andere mensen om te zien wat zij aten en was ik vaak in keukens te vinden om niets te missen van wat iemand aan het koken was..

Sameneenkoekopen
The Feedback Company
9.6
Gemiddelde score op basis van: 2401 stemmen