Tijd om de vriezer te ontdooien en reinigen
Wist u dat een ijslaag van twee millimeter het energieverbruik met 10 procent verhoogt. U voorkomt dit door de diepvries 1 tot 2 maal per jaar volledig te reinigen.
Keukenzout, voedingszout en strooizout ?
Voedingszout staat misschien ook wel beter bekend als keukenzout of tafelzout, maar het is veel meer dan enkel een smaakmaker. Het heeft namelijk speciale functies. Zoals we al zeiden is voedingszout een belangrijke toevoeging in het verwerkingsproces van levensmiddelen en wel als conserveringsmiddel.
Buikspek (varkensbuik) wint de laatste jaren aan populariteit. Het is ook een veelzijdig stuk vlees. Je kunt varkensbuik bijvoorbeeld smoren, braden of conserveren. Het is erg lekker als het wordt gepekeld of wordt ingewreven met kruiden.
Uitgaande van een uitstekend dierenwelzijn dwz prima leefklimaat, gezonde voeding veel beweging en geen stress hebben wij twee kippen soorten die wij onder uw aandacht brengen. De leefomstandigheden van beiden zijn gelijk. Toch mogen wij de ene Biologisch noemen en de ander slechts duurzaam.
Ontdek de perfecte keukentool met een Koksmes van Sabatier
Het koksmes de ultieme bondgenoot onder de keukenmessen voor elke thuiskok en professionele chef. Het Koksmes is ontworpen om precies en efficiënt te hakken en snijden van heerlijke maaltijden. Wanneer u een bestelling plaatst, profiteer dan nu van deze actie!
In dit blog leest u alles over sous vide koken. Van de apparaten die u nodig heeft tot de voor- en nadelen.
Oma maakte vroeger al bouillon van botten om aan te sterken bij ziekte en zwakte. Lange tijd hoorden we er niet zo veel over, maar tegenwoordig is bottenbouillon weer razend populair. Waarom is dat eigenlijk?
Prachtige heidevelden langs de kronkelende Dinkel. Wanneer u er wandelt kijkt u uw ogen uit. Een sfeervol coulisselandschap vol kenmerkende houtwallen. Neemt er alle tijd voor een kop koffie met krentenwegge. Zegt er ‘joa joa’ wanneer je eigenlijk ‘nee’ bedoelt. En je bent er altijd welkom… maar dan moet je wel achterom.
Vanuit dat kleine – maar oh zo mooie – stukje Oost-Nederland maken boeren Luc, Gerard, Jan, Erik, Martin en Frans, onze nieuwe kazen, Kaas oet Twente. Van zes families met allen een eigen boerderij. Samen delen ze de passie voor het vak en de trots voor de mooie unieke streek. Met de melk van eigen koeien maken ze de meest smaakvolle kazen. Of hoe zij ‘t liever zeggen: donders lekkere kees.
Al generaties lang grazen hun eigen koeien in de Twentse weilanden. Van boeren hebben we dus al heel wat kaas gegeten. En als het aan hun ligt zijn ze nog lang niet uitgemolken. Zo wordt de schoonheid van onze regio behouden. En laten we u proeven van Twente. Ons machtig mooie Twente.
De cordon bleu kent u vast. Wanneer u het wel een eet zult u het waarschijnlijk kant-en-klaar bij VanOnzeBoer, de plaatselijke slager of de supermarkt kopen. De smeuïge kaas en het lekkere plakje ham maken dit een favoriet gerecht voor groot en klein. Maar wist u dat u een cordon bleu ook heel makkelijk zelf kunt maken? In dit blog vertel ik over de cordon bleu, wat u erbij kunt eten en vooral hoe u deze zelf kunt maken
Wist u dat en kunt u zich voorstellen dat het verse vlees uit de supermarkt vaak 3 tot 4 keer ingevroren is geweest? De weg die een gemiddeld stukje vlees aflegt voordat het in het schap van de supermarkt beland is lang. Langer dan u denkt soms wel duizende kilometers. Daarmee, met deze hoge temperaturen, gevaarlijker dan u denkt.
De geur ruiken, de warmte voelen, het vlees zien, het gepruttel horen en de kruiden smaken, ja inderdaad, een stoofpotje verwent alle zintuigen. Zeker tijdens de koude wintermaanden kan een warme stoofpot ons bekoren. Maar wat is nou lekkerder, met of zonder vet? Moet het vlees in kleine of juist in grote blokjes gesneden worden? Welke sudderlap suddert nou het beste? Ik zal hieronder iets meer vertellen.
Omdat wij op een pure manier onze kant en klaar gerechten klaarmaken, zou u het eigenlijk gelijk moeten consumeren. Maar dat gaat natuurlijk niet. Er is nog een lange weg te gaan voordat de stamppotten, soepen en sauzen bij u op het aanrecht liggen. Wij zijn en blijven altijd in ontwikkeling en dus op zoek naar een conserveringsmethode die het minst de pure samenstelling van de producten beinvloed. HPP is een van de modernste manieren voor het conserveren van levensmiddelen.
Het gebeurt steeds minder vaak: een pan in de keuken staat urenlang op een laag vuur de heerlijkste geuren te verspreiden. Wie neemt daar nog de tijd voor? En: wat moeten we met al die bouillon?
Voor een goede Döner Kebab hoeft u de deur niet meer uit. Wat is Döner Kebab? Het woord betekend Döner betekend draaiend en Kebab gebakken vlees. Van origine wordt het veelal gemaakt van lams-, kalfs- of kippenvlees. Op een ronde spies worden afwisselend gekruide stukken vlees geregen. Deze spies wordt in verticale stand draaien gegrilld. Eenmaal klaar wordt de Kebabspies van de buitenkant afgesneden. De geroosterde stukjes vlees worden dan gegeten in een wrap of in een pita broodje, al dan niet met salade en of een saus.
Er zijn veel mogelijkheden om een alom bekend vleesgerecht een lekkere twist te geven. Denk daarbij aan marinades. Maar heeft u al eens gebruikt gemaakt van laksauzen? Het werkt net even anders, handig in gebruikt en erg lekker.
Gevlinderde kip - het geheim van een perfect geroosterde kip
Wanneer u een hele kip op de BBQ klaarmaakt, of in de koekenpan, komt u wel eens bedrogen uit. Gedurende het klaarmaken kijkt u naar een mooie goudbruine kip. De verwachtingen zijn hoog. Maar helaas, het resultaat valt tegen. Zeker wanneer u geen kerntemperatuurmeter gebruikt. De goudbruine kip blijkt van binnen erg droog te zijn geworden terwijl de poten mooi gaar en mals zijn. Ook omgekeerd is vaak het geval. Mooie filetjes maar de poten zijn nog rood en laten niet los van het bot. Het blijkt dus toch wel een kunst om een hele kip mooi te bereiden.
Velen van u zijn al jaren klant en dat koesteren wij. Daarom hebben wij eens bekeken hoe u bestelt en hoeveel uw bestellingen van elkaar verschillen. Daar bedoel ik mee, hoe verschilt uw eerste bestelling van uw derde- en die weer van uw laatste bestelling.
Vaak zien we een aantal vaste prducten in iedere bestelling terugkomen. Een reden om eens te kijken of we het bestellen niet eenvoudiger en daarmee sneller konden maken. En dat is gelukt!
Sinds 1980 bestaat de Kaasboerderij Weenink, inmiddels van vader en zoon Johannes. Het is een melkvee bedrijf met ruim 100 melkkoeien. Zij verwerken het grootste gedeelte van de melk tot kaas en andere zuivel. Kleinschalig rechtstreeks voor u, de consument. Ook hier is de gehele keten in eigen hand, van gras tot kaas zogezegd.
Zeer belangrijk: een hoog dierenwelzijn niveau en een prachtig assortiment kazen van een onderscheidende kwaliteit.
Een recept opstellen is niet altijd even makkelijk. Regelmatig word ik op onduidelijkheden gewezen. Bij het klaarmaken van gerechten komt het niet altijd zo nauw. Hoe anders is dit bij het maken van taarten en gebak. En trouwens ook niet iedereen staat met een weegschaal op zijn of haar aanrecht. Bij onze recepten maken wij ook gebruik van de eenheden mespuntje en snufje. Maar hoeveel is dat nu eigenlijk?
Voorbeeld: 1 snufje zout is een hoeveelheid van 0,3 tot 0,4 gram, vervolgens zijn 3 a 4 snufjes zout weer net zoveel als 1 mespuntje zout. Dit is op zijn minst verwarrend.
Wanneer u een mooi stukje vlees en de juiste pan heeft gekozen. Kan het bakken en braden beginnen.
Hier volgen enkele tips waar u eventjes op kunt letten voor het behalen van een nog beter resultaat.
Natuurlijk vraagt iedere vleessoort zo zijn eigen bereiding. Maar er zijn basis regels die eigenlijk altijd van toepassing zijn. Zeker de moeite waard om rekening mee te houden want ze maken van een doorsnee stukje vlees, een perfect stukje vlees. Het begint met het vlees dat u koopt. Wilt u puur vlees met een fantastisch bite en smaak dan bestelt u vlees VanOnzeBoer. Laten we er vanuit gaan dat u een mooi stuk vlees in uw koelkast
heeft liggen.
Karbonades zijn er in verschillende soorten, maar wat zijn eigenlijk de verschillen en de daarbij behorende bereidingswijzen. In dit blog geven wij u meer informatie.
Hoe u een rollade moet bereiden zullen wij in deze blog uitvoerig uitleggen. Een van de meest gestelde vragen als het op het braden van een rollade aankomt is - hoe lang moet ik een rollade braden?-
Hoe lang vlees in de vriezer bewaard worden. En is er sprake van kwaliteits verlies. Allemaal vragen die belangrijk zijn om te weten alvorens u overgaat tot het vullen van uw vriezer met het (H)eerlijke vlees VanOnzeBoer. U heeft gelijk.
Een feestelijk gedekte tafel, iedereen zit vol verwachting te kijken. Daar is hij dan, de Kerstkalkoen! Hoe zal hij smaken. De grootste angst van iedere kok is de vraag, zal hij niet te droog zijn. Daar hebben een oplossing voor. Met dit heerlijke recept heeft u bijna de garantie dat u een smakelijke sappig kalkoen op tafel kunt zetten.
Woensdag gehaktdag!
Vroeger, begon de traditionele slager zijn werkweek met het slachten (maandag). De dag erna, op dinsdag, werden de karkassen uitgebeend en verdeeld tot verschillende stukken vlees. Bij dat snijwerk bleef echter altijd een restje vlees over, en samen met de delen die minder in trek waren ging het restvlees de gehaktmolen in. Vervolgens werd op woensdag het gehakt verkocht.
Maar dat is nog niet alles. In 1949 schreef het Nederlands Slagersvak een prijsvraag uit. Wie de beste slogan bedacht, won maar liefst 25 gulden! Dit werd - u raad het al - Woensdag Gehaktdag!
Hoe een uitheemse plantensoort bij OnzeBoer in een potje komt? Dat verhaal gaat een heel eind terug. Al eeuwen geleden wisten Indianen dat cranberries voor uiteenlopende doeleinden gebruikt kunnen worden. Naast het eten van Cranberries werd ook het sap van de cranberries gebruikt. Niet alleen om te drinken maar ook om akelige vleeswonden mee te reinigen. Kolonisten zagen deze voordelen ook en zo begon de lange historie van de Cranberry.
(H)eerlijke, goedgevulde soepen boordevol groenten en vlees maar vooral boordevol smaak. Soepen zoals ze alleen maar smaken wanneer ze Home Made zijn. Niet iedereen heeft de tijd om zelf soep te maken of kán zelf soep maken. Wij bieden het gemak én genot van Soepen VanOnzeBoer. Genieten van onze soep kan eigenlijk altijd. Als lunch, als tussendoortje, als voorgerecht, als extraatje tijdens een gezellige borrelmiddag of als avondeten met een broodje vleeswaren of kaas erbij.
Bakleverworst, bakbloedworst, boerenbakworst en Balkenbrij zijn échte oud Twentse gerechten die vooral in het najaar en in de winter wordt gegeten. Het wordt gemaakt van o.a. in bouillon gekookt varkensvlees waaronder de lever, boekweitmeel, kruiden en specerijen.
Wanneer u mooi vlees heeft gekocht wilt u het ook uiterst zorgvuldig bereiden om er op die manier maximaal van te genieten.Het snijden van vlees in mooie plakken of stukken is aan bepaalde regels gebonden. Om nog meer van uw vlees te genieten is het een must om dit te weten. Zie het als een kleine masterclass vlees snijden of wel trancheren.
Een hele kip snijden in acht delen. Heerlijk zo’n verse kip VanOnzeBoer. Lekker in zijn geheel te bereiden of in een gerecht waarbij versneden delen wenselijk zijn. Maar hoe kunt u die nu het beste in stukken snijden. Het is makkelijker dan u denkt. Wanneer u voelt op de te snijden plekken, kunt u voelen waar u het beste kunt snijden. Klinkt wellicht nu nog onduidelijk maar als u de stappen volgt snapt u wat ik bedoel.
Heeft u een mooi stuk vlees gekocht en wilt u die bereiden in de pan, oven of op de BBQ? Of bent u van plan een lekker sappig kippetje op BBQ klaar te maken? Dan is de stelregel Meten is Weten zeer van toepassing. Met een kernthermometer binnen handbereik kan er eigenlijk niets misgaan. In deze blog leggen ik u alles uit over kerntemperaturen, hoe u ze meet en wat de belangrijkste temperaturen zijn
Wanneer u de airfryer alleen nog maar gebruikt voor het klaarmaken voor snelle afbakbroodjes, frietjes of snacks, mist toch wat. Het klaarmaken van vlees in de airfryer levert u in een mum van tijd een restaurantwaardig stukje vlees. Ook het mooie kwaliteit vlees VanOnzeBoer.nl kan in de airfryer klaargemaakt worden. Door de egale verwarming rondom het vlees krijgt u een mals stukje mooi gegaard vlees met een krokant korstje.
Veel mensen houden van buiteneten en steken daarbij de BBQ aan. Samen met familie en vrienden genieten van smaakvolle zomeravonden. Na al die gezelligheid vergeten we vaak de BBQ schoon weg te zetten. Vandaar dat er voorafgaand aan een nieuw BBQ seizoen een schoonmaakklus staat te wachten. Dit kan zonder milieu onvriendelijke schoonmaakmiddelen en hoeft niet veel werk te zijn, wanneer je maar de juiste methodes weet.
Wanneer de zon gaat schijnen komen de BBQ kriebels. Lekker buiten eten. Het is net of alles daan anders smaakt. Het bereiden van vlees en groente op de BBQ kan iedereen, wanneer je weet waar je op moet letten en wanneer je maar de juiste bereidingstijden aanhoudt. Wij delen graag onze kennis voor wat betreft het garen en roosteren van verschillende soorten vlees.
Nederlanders houden van vlees, daar kunnen we niet omheen. Waar vleesvervangers genieten van een stijgende populariteit is het voor het tweede jaar op rij dat er in Nederland zelfs meer vlees wordt gegeten. Deze stijging lijkt tegenstrijdig tegenover de groeiende klimaatproblemen, waar een vermindering van de vleesconsumptie mede voor een oplossing kan bieden. Het goede nieuws is echter, dat we niet zozeer meer vlees zijn gaan eten, maar vooral beter vlees zijn gaan eten. Waar we vroeger enkel goedkoop vlees afkomstig van dieren uit mega stallen en boerderijen aten waar de koeien, kippen, varkens veelal binnen in veel te krappe condities werden gehouden, zijn er tegenwoordig prachtige alternatieven. Alternatieven die de natuurlijke balans herstellen en waar zorg en aandacht voor de dieren en de natuur leidend zijn.
Herfst is de tijd van de gebonden soepen en sauzen
Wat een gebonden soep en een overheerlijke ragout met elkaar overeen hebben is het feit dat beiden gebonden worden door een roux. Nee, we gebruiken geen bindmiddel uit een pakje maar maken hiervoor zelf een roux.
Wanneer je er voor hebt gekozen om de dieren in alle vrijheid te laten leven, zijn ververschillende mogelijkheden die er voor zorgen dat de dieren extra verkoeling krijgen tijdens de warme, zomerse soms bijna tropische dagen.
(H)eerlijke Marinades van SEKK
Zodra we vaker de BBQ aansteken, genieten we weer eens van een andere bereiding van het vlees. Kiezen vaak ook andere soorten vlees. Houdt u van experimenten én van kwaliteit, leg dan een een stuk vlees eens een tijdje in de marinade voordat u het gaat roosteren of garen op de BBQ. Marineren hoeft natuurlijk niet! Een product, mits u kwaliteit gekocht hebt, heeft altijd al smaak van zichzelf. Het is dan ook zeer belangrijk dat u de marinades met beleid gebruikt. De juiste marinade moet iets toevoegen aan het vlees.
Wist u dat er in Twente ook échte wijnvelden zijn?
Wijngaard Hof van Twente, inderdaad een échte Wijnboer uit onze regio.